Nieuwe training: Mindfulness: bewust kiezen voor beter

“Mindfulness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden of op het werk. Let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest bezig is met iets anders, met verleden en toekomst.”

Bij Mindfulness gaat het om:
– ‘het trainen van je aandacht’;
– ‘in het hier-en-nu aanwezig zijn’;
– ‘opmerkzaamheid zijn zonder oordelen’;
– ‘acceptatie van dat wat er is’.

Het lijken open deuren maar in de waan van de dag gebeurt ons dat meer dan eens. Daarom gaan mensen iets doen met mindfulness. De redenen daarvoor kunne zijn: meer rust te ervaren, minder piekeren, beter om te kunnen gaan met stress, zich beter kunnen concentreren, gelukkiger worden, meer kunnen genieten, effectiever werken, beter slapen, zich (beter) kunnen ontspannen etc. Het trainen van mindfulness is geen garantie op dit resultaat. Je kunt iets heel anders bereiken dan waarvoor je de training aanvankelijk bent gaan doen. Maar even de resultaten op een rij die uit onderzoek naar voren komen:
– Stress neemt af en je kunt beter omgaan met stresserende gebeurtenissen;
– Je concentratie en het prestatievermogen verbeteren;
– Men kan zich beter ontspannen;
– Er ontstaat een positiever beeld van zichzelf en de omgeving;
– Er vindt een verschuiving in de hersenactiviteit plaats naar de linker frontale cortex (goed voor een positieve gemoedstoestand en minder angst);
– Klachten als slapeloosheid, angst en depressieve gevoelens nemen af;
– Mensen die vaker dan 3x een depressie hebben gehad, hebben na een mindfulnesstraining 50% minder kans op terugval in een depressie.

Onderstaand kunt u onze training vinden:
Privé coaching Mindfulness: bewust kiezen voor beter

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.