Stressmanagement trainingen

Microsoft Project is een krachtig en nuttig programma om uw projectbeheer naar een hoger niveau te tillen. Maar het kan overweldigend zijn als u voor het eerst met de software begint. Na het lezen van deze blogpost hopen we dat u meer vertrouwen zult hebben in uw werk met Microsoft Project! Hier zijn 10 tips die u op weg zullen helpen.

Volg Stressmanagement trainingen bij Tailor iT Training. Wij bieden een ruime diversiteit van trainingen op verschillende locaties in Nederland aan.

 

Hieronder vindt u de mogelijkheden voor stressmanagement die wij u kunnen aanbieden.

Er zijn geen resultaten gevonden die voldoen aan uw zoekcriteria. Wanneer u een bepaalde training of examen niet kunt vinden, neemt u dan contact met ons op.
 

Wat is stressmanagement

Stressmanagement is het uitoefenen van controle op de oorzaken van stress. Iedereen heeft het talent in zich stress te laten verminderen. Bij TailorIT bieden wij verschillende trainingen die gericht zijn op het voorkomen of verhelpen van stress. Hierbij ligt de nadruk op stress op de werkvloer. Deze kennis is ook toepasbaar op andere vlakken, zoals in je privéleven.
Steeds meer bedrijven hebben stressmanagement op hun agenda staan. En dat is niet voor niets; stress is een van de grootste veroorzakers van verzuim. Eén op de 8 werknemers ervaart stress op de werkvloer en heeft verschijnselen van een burn-out. Dit kan allerlei oorzaken hebben, maar werkdruk, demotivatie en het stellen van te hoge eisen scoren hoog.
Zo’n 40% van de werknemers hebben behoefte aan kennis om stress te voorkomen en even zoveel bedrijven bieden deze kennis in de vorm van een training of workshop ook aan. De overheid heeft een verplichting aan bedrijven gesteld om stress, in welke vorm dan ook, bij hun werknemers te voorkomen.

HET VOORKOMEN OF VERMINDEREN VAN STRESS KUNT U LEREN MET STRESS TRAINING

Het is een verschijnsel van de tijd: stress. Maar wat is stress eigenlijk? Wikipedia zegt hierover het volgende: “Soms wordt de term stress gebruikt als aanduiding van een bepaalde situatie of prikkel. Maar soms wordt onder stress ook de psychische, fysiologische en chemische veranderingen verstaan, die juist hiervan het gevolg zijn.”
Stress wordt aan verschillende oorzaken gerelateerd, waarvan werkdruk er één is. Waar de ene persoon geen enkele stressprikkel krijgt bij veranderingen en deze ziet als een uitdaging, kan een ander daar juist overprikkeld door raken en er zelfs ziek van worden. Stressgevoeligheid is dus persoonsgebonden, waarbij vroegere ervaringen een rol kunnen spelen. Met stress training kan je leren omgaan met ongewenste prikkels en vooral ook voorkomen dat de stress leidt tot arbeidsuitval door een burn-out.

 

STRESS TRAINING VOORKOMT SCHADELIJKE GEVOLGEN

Iedereen ervaart stress op zijn eigen manier. Soms is de oorzaak duidelijk, soms zijn er meerdere factoren debet aan ongewenste prikkels. Om escalatie te voorkomen en valkuilen te leren herkennen, is stress training een uitstekend middel.
Bij TailoriT bieden wij verschillende mogelijkheden, waarbij de inhoud en het doel van de cursus verschilt. Stress kost enorm veel energie; de batterij loopt langzaam leeg, de balans in je leven raakt zoek en het wordt steeds lastiger je te ontspannen. Wij bieden zowel klassikale als maatwerk trainingen aan die u helpen het energielevel terug te brengen naar een gezond niveau. Daardoor krijgt u weer voldoening van uw werk en leven waarbij uithoudingsvermogen en veerkracht worden vergroot. Een privé coachingstraject energiemanagement is uitstekend geschikt voor mensen die liever op individuele basis aan een duurzaam energielevel willen werken.

 

WERKEN AAN JE GELUK MET ANTI STRESS TRAINING EN MINDFULNESS

Om te leren omgaan met stress moeten we weten hoe deze ontstaat, wat effecten kunnen zijn, hoe we reacties van stress in ons lichaam kunnen herkennen en hoe we ze vervolgens kunnen reduceren. Onze training “Stress reduceren” behandelt herkenbare gevolgen van stress en hoe deze te vermijden. Het is een zeer compacte training die helderheid en uitkomst biedt aan iedereen die open staat voor meer balans.
Op dezelfde wijze bieden wij ook een mindfulnesstraining aan die geschikt is voor iedereen die streeft naar meer balans.

 

COACHINGSTRAJECTEN VOOR INDIVIDUELE BEGELEIDING

Een privé coachingstraject voor uzelf of voor uw werknemer(s) verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Door samen met de coach de knelpunten te bespreken en de hieruit voortvloeiende thema’s te behandelen, is deze vorm uiterst effectief. Het leidt tot positieve effecten die ook op langere termijn aanwezig blijven. Dat coaching in populariteit stijgt is dan ook heel begrijpelijk. Het bewustwordingsproces van de dagelijkse aangename en onaangename prikkels brengt je gedrag ongekleurd in beeld. De coach speelt in op deze prikkels met het doel deze positief te beïnvloeden. Het persoonlijke element in dit soort trajecten is uiterst waardevol.

 

WAT LEERT U?

In onze Stressmanagement trainingen leert u wat stress betekent, wat stressfactoren zijn en wat de effecten daarvan zijn. U leert effectief om te gaan met werkdruk en u leert stressvolle situaties tijdig te herkennen. Ook leert u, hoe u op dit soort situaties in kunt spelen op een gezonde en daadkrachtige manier. U krijgt inzicht in uw eigen stressfactoren en u leert de balans te vinden in uw werkomgeving.

 

VOOR WIE?

Stressmanagement trainingen zijn geschikt voor zowel:

  • Leidinggevenden die meer inzicht in stressmanagement willen verkrijgen en de behoefte hebben aan praktische oplossingen om stress bij werknemers/medewerk(st)ers te voorkomen.
  • Werkgevers of leidinggevenden die stressklachten bij medewerk(st)ers willen leren herkennen en tips willen krijgen voor een goede begeleiding van medewerk(st)ers met stressklachten.
  • Medewerk(st)ers die op dit moment stress/spanning ervaren in zijn/haar werk.