Welke Office 365 versie heb ik nodig?

Een vraag die vaak gesteld wordt is: welk Office 365 pakket past het beste bij mij- en welke heb ik dus nodig?

In het volgende artikel gaan we bekijken welke Office pakketten er allemaal zijn. Deze gaan we vergelijken met de verschillende behoeften en de prijs. Er zijn vijf verschillende Office pakketten beschikbaar. We zullen deze 1 voor 1 bespreken.

OFFICE 365 HOME

Zoals de naam misschien al verklapt, is office 365 Home een pakket dat voor iedereen is weggelegd. De reden hiervoor is dat het pakket door 6 personen tegelijkertijd gebruikt kan worden, als het binnen hetzelfde abonnement is. Het is daarnaast mogelijk om het pakket op meerdere pc’s, Mac’s, tablets en telefoons (inclusief Windows, iOS en Android tegelijkertijd te gebruiken. Hierdoor kan je met de hele familie simultaan gebruik maken van de Office pakketten.

Het is met de premium- Office 365 Home versie mogelijk om gebruik te maken van de volgende software programma’s : Word, Excel, PowerPoint en Outlook, evenals, alleen voor pc’s, Publisher en Access. Naast deze programma’s krijg je 1TB gratis opslagruimte in de Cloud OneDrive. Iedere gebruiker krijgt dit. De OneDrive is goed beveiligd.

Het is daarnaast mogelijk om met het Home pakket samen te werken aan dezelfde- of andere documenten. Hierdoor kan je gemakkelijk interactief aan projecten werken- of agenda’s delen. Ook krijg je mobiele technische ondersteuning van Microsoft wanneer je vragen hebt over software, je Cloud of je abonnement.  Je kan voor het Home pakket een maand- of jaar abonnement afsluiten. Opzeggen van het abonnement is altijd mogelijk. Dit pakket kost 99,00,- Euro per jaar.

Paradigit heeft een filmpje gemaakt met instructies over de verschillende pakketten van Microsoft Office. Als je liever een filmpje kijkt dan dat je leest, raad ik je aan het volgende filmpje te bekijken: hieronder wordt het nogmaals uitgelegd.

OFFICE 365 PERSONAL

Het verschil tussen Office 365 Home en Office 365 Personal is dat je bij Personal maar één persoon toegang verleent tot de Office 365 pakketten. Het is daarnaast wel mogelijk om op pc’s/Mac’s, tablets en telefoons (inclusief Windows, iOs en Android) de services te gebruiken. Dit is hetzelfde als het Office 365 Home pakket. Ook krijg je een 1TB opslagruimte op OneDrive, die hetzelfde beveiligd wordt.

De functionaliteiten en bijkomstigheden van het Personal pakket zijn hetzelfde als die van het Home pakket. Het verschilt hem alleen maar in het aantal (simultane) gebruikers. Bij Home mag je tot en met 6 personen gebruik maken van Office. Bij het Personal pakket maar met 1 iemand. Dit pakket kost 69,00,- Euro per jaar, of 7,00,- Euro per maand. (84,00,- Euro per jaar).

OFFICE 2019 PAKKET VOOR THUISGEBRUIK EN ZELFSTANDIGEN

Bij het Pakket ‘voor Thuisgebruik en Zelfstandigen’ koop je eenmalig een licentie voor het Office pakket. Deze schaf je aan voor óf een PC óf een Macbook. Bij dit systeem krijg je Microsoft-ondersteuning voor een gelimiteerde tijd van 60 dagen. Daarnaast krijg je de klassieke versies van 2019 Word, Excel, PowerPoint      en Outlook.

Bij de aanschaf van het pakket ‘Thuisgebruik en Zelfstandigen’ krijg je een licentie om het pakket thuis- voor niet commercieel gebruik te gebruiken. Dit is voornamelijk handig voor ondernemers. Dit pakket kost 299,00,- Euro.

OFFICE 2019 VOOR THUISGEBRUIK EN STUDENTEN

Het pakket ‘Office 2019 voor Thuisgebruik en Studenten’ is vrijwel hetzelfde als het pakket voor zelfstandigen. Hetgeen waarin het verschilt is het gebruik voor studenten. Deze gebruiken het pakket namelijk vaak niet binnenshuis. Hierdoor is het ook geaccepteerd om het pakket buitenshuis te gebruiken. Als student is het overigens vaak mogelijk om een Office pakket goedkoper af te sluiten via de instantie waar je bij aan bent gesloten. Dus kijk ook goed naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een Office pakket bij jouw Hogeschool of Universiteit. Dit pakket kost u 149,00,- Euro.

OFFICE PROFESSIONAL 2019

Voor Office Professional moet je éénmalig een licentie aanschaffen voor het gebruik van office 2019. Hierbij krijg je de klassieke softwareprogramma’s: Word, Excel, PowerPoint en Outlook, plus Publisher en Access. Daarbij krijg je een 60 dagen durende gratis ondersteuning van Microsoft. Je kan daarmee vragen stellen over je programma’s, account of andere vragen. Ook ontvang je een licentie voor beiden thuis- en commercieel gebruik. Dit pakket is veruit het duurste van allemaal en kost dan ook 579,00,- Euro.

ADVIES VOOR NIET COMMERCIËLE DOELEINDEN

Office 365 Personal en office 365 Home zijn de meest populaire opties. Als je dan ook voor een niet commercieel doeleinde Office wil aanschaffen zou ik ook zeker aanraden om een van deze twee pakketten te kopen. Wanneer je het office pakket alleen voor uwzelf wilt gebruiken raad ik u aan om het Office 365 Personal pakket te kopen. Wanneer u samen met iemand, of meerdere andere personen een pakket wilt gebruiken raad ik u aan het Office 365 Home pakket aan te schaffen.

WELKE VERSIES VAN MICROSOFT OFFICE PASSEN BIJ WINDOWS 10?

De volgende versies passen bij Windows 10:

Office 2019 (versie 16)

Office 2016 (versie 16)

Office 2013 (versie 15)

Office 2010 (versie 14)

De versie Office 2007 (versie 12) maakt geen deel meer uit van de basisondersteuning die Windows 10 biedt. Deze is ook niet officieel getest met Windows 10. Dit betekent niet dat de versie niet zal werken. Het betekent wel dat Microsoft niet garant kan staan dat de versie altijd werkt. Uit ervaring blijkt dat Office 2007 vaak wél werkt met Windows 10.

Wilt u meer weten over onze Office 365 Trainingen