Wat krijg je allemaal bij het aanschaffen van Office 365

We krijgen vaak de vraag: ‘Wat krijg je nou allemaal bij office 365’? Wij zullen in het onderstaand artikel duidelijk uitleggen wat je precies krijgt bij Office 365, en wat dat voor jou betekent.

 

We gaan allereerst bespreken wat nou eigenlijk het verschil is tussen Office 2019- Suites en Office 365 Abonnementen!

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN OFFICE 2019- SUITE EN EEN OFFICE 365 ABONNEMENT?

Bij gebruik van een Office 365-abonnement kan je op al je apparaten gebruik maken van de premium-versies die Office aanbiedt. Dit zijn bijvoorbeeld : Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Acces. Deze software pakketten zijn te gebruiken op meerder apparaten. Denk hierbij aan Pc’s, Macs, Android Tabels- of Telefoons, IPad en IPhone. Ook krijg je als bijkomstigheid een 1TB opslagruimte op de goed beveiligde Cloud service van OneDrive. Ook krijg je belminuten voor Skype voor thuisgebruik en een goede beveiliging op je Outlook.com account. Wanneer je een abonnement hebt op Office 365 heb je altijd de laatste versies van Office. Voor dit abonnement betaal je dan ook maandelijks- of Jaarlijks. Dit is een doorgaande facturering.

OFFICE SUITE 2019

Bij Office 2019 Suite doe je een eenmalige aankoop en ontvang je hiervoor de klassieke versies van Office. Dat zijn Word, Excel en PowerPoint. Deze mag je maar op één PC of één Macbook gebruiken, anders dan het abonnement dus. De toepassingen van Office worden hierbij ook niet automatisch bijgewerkt. Wanneer je een nieuwe versie van Office wilt- zal je deze opnieuw moeten aanschaffen. Je koopt dus een versie van Office, en geen abonnement. Momenteel zijn de mogelijke eenmalige aankoop voor Office : Office 2019 voor Windows en Office 2019 voor Mac. Vorige versies zijn Office 2016, Office 2013, Office 2011 voor Mac, Office 2010, Office 2007, Office 2008 voor Mac en Office 2004 voor Mac. De services die hierboven beschreven zijn- en bijkomstigheden zijn voor Office 365, zijn geen bijkomstigheid voor Office Suite. Je kan dus niet genieten van bijvoorbeeld de gratis opslagruimte op OneDrive- of de gratis belminuten op Skype.

Er zijn twee pakketten die Office 365 bieden- en dus niet Office 2019 Suite. Hieronder zullen deze twee pakketten nog eens uitvoerig besproken worden. Hierbij wordt gekeken naar de functionaliteiten, het aantal gebruikers en natuurlijk: de prijs.

OFFICE 365 HOME PAKKET

De naam verklapt het al enigszins, maar het pakket van Office 365 Home is bedoeld voor thuissituaties waarbij meerdere personen gebruik maken van het pakket. Het is de bedoeling dat deze personen binnen hetzelfde huishouden leven. Er kan tot maximaal 6 personen gebruik worden gemaakt van het Office 365 Home pakket. Daarnaast is het mogelijk om dit pakket op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Namelijk: pc’s, Mac’s, tablets en telefoons (inclusief Windows, iOS en Android). Dit maakt het makkelijk om simultaan met je familie- partner of huisgenoten gebruik te maken van het Office 365 Home pakket.

Wanneer u het premium- Office 365 Home aanschaft is het mogelijk om gebruik te maken van de volgende programma’s: : Word, Excel, PowerPoint en Outlook, Publisher en Access. Daarnaast krijgt ook iedere gebruiker 1TB gratis opslagruimte in de Cloud Service van Microsoft: OneDrive. Deze service is zeer goed beveiligd en zorgt ervoor dat uw gegevens veilig opgeborgen zijn.

Met het Home pakket kunt u gemakkelijk samen werken aan dezelfde- of andere documenten. Dit zorgt voor een soepele samenwerking. Denk hierbij aan een familiaire agenda die zo makkelijk bijgehouden kan worden. Iedere gebruiker van Office 365 Home krijgt een gratis ondersteuning vanuit Microsoft, waar je met al je vragen terecht kan.

Een Microsoft Office Home Pakket kunt u op twee manieren betalen. Zo is het mogelijk maandelijks te betalen- maar ook jaarlijks. Het pakket kost 99,- Euro per jaar. U kunt er altijd voor kiezen om uw pakket maandelijks- of jaarlijks op te zeggen. U krijgt dat geen automatische facturatie de periode erna. Paradigit heeft een filmpje samengesteld over de verschillende pakketten van Microsoft. Als het u nog niet duidelijk was raad ik u aan even rustig het filmpje te bekijken!

OFFICE 365 PERSONAL PAKKET

Je krijgt bij Office 365 Personal hetzelfde pakket als dat je bij Office 365 Home krijgt. Het verschil zit hem vooral in het aantal gebruikers. Waar Office 365 Home tot 6 personen gebruikt kan worden, kan Office 365 Personal maar door één persoon worden gebruikt. Het is wel mogelijk om ook Office 365 Personal op de volgende apparaten te gebruiken: op pc’s/Mac’s, tablets en telefoons (inclusief Windows, iOs en Android). Ook krijg je, net als bij het Home pakket, 1TB opslagruimte op OneDrive. Daarnaast krijg je ook de gratis belminuten op Skype- en de mogelijkheid om de helpdesk van Microsoft om hulp te vragen bij al uw vragen.

Het pakket is maandelijks en jaarlijks te betalen- en op te zeggen. Het jaarlijkse pakket kost u 69,- euro per jaar. Het maandelijkse pakket kost u 7,- euro per maand (dat is 84 euro per jaar).

CONCLUSIE:

U moet goed opletten of u een Office 365 – of een Office suite 2019 pakket wilt aanschaffen. Hier zit een wezenlijk verschil in. Wanneer u de keuze maakt voor een Office 365 pakket kunt u ook nog kiezen tussen twee verschillende pakketten. Het office 365 Home- en Personal pakket. Het grote verschil hiertussen zit hem in twee dingen. In het aantal gebruikers die het Office pakket kan gebruiken en in de prijs. Voordat u een pakket aanschaft raad ik u dan ook aan om dit goed te bekijken!

Wilt u meer informatie over de Office 365 trainingen?