Beste .Net ontwikkeltools voor 2021

.Net is een populair ontwikkelplatform dat door veel ontwikkelaars wordt gebruikt. Naast de eigen ontwikkelomgeving van Microsoft zijn er een behoorlijk aantal .Net ontwikkeltools op de markt, om de .Net programmeur te helpen bij het ontwikkelen van applicaties, beschikbaar.

 

.Net is inderdaad een belangrijk applicatieontwikkeling platform omdat het veilig, robuust en vrij eenvoudig te leren en te implementeren is. Ontwikkelaars gebruiken het .Net-framework op grote schaal om webapplicaties te bouwen en zelfs om oudere windows applicaties te moderniseren tot .Net-gebaseerde applicaties. .Net-ontwikkelaars gebruiken ook veel tools van derden om het ontwikkelingswerk uit te voeren. Sommige van deze tools hebben bewezen de beste ondersteuning te bieden tijdens de ontwikkeling van de .Net software.

 

Hier zijn enkele van de beste ontwikkeltools voor 2021 die worden gebruikt door veel .net ontwikkelteams, .net-ontwikkelaars en individuele .net-programmeurs.

1. Microsoft Visual Studio

Visual Studio van Microsoft is een geïntegreerde ontwikkelomgeving die verschillende talen ondersteunt zoals C/C++, VB.NET, Visual Basic, Visual J#, en Visual C #, Python, Ruby, XML/XSLT, HTML/XHTML, JavaScript en CSS. Het bevat ook een code editor en een debugger. Andere ingebouwde tools die van deze omgeving een complete oplossing maken zijn code profiler, designer voor het bouwen van GUI applicaties, web designer, class designer en database schema designer.

Je kunt hier Visual Studio downloaden:

Voor meer informatie over de laatste functies in de Visual Studio 2019 release kunt vinden.

2. Resharper

Voor het geval je niet weet wat ReSharper is, het is een plug-in voor Visual Studio die veel geweldige code navigatie- en bewerkingsfuncties toevoegt die niet standaard in Visual Studio aanwezig zijn.

Ondanks dat Visual Studio al meer dan tien jaar bestaat en ondersteuning heeft voor het bouwen van allerlei toepassingen, mist het nog steeds een aantal basisfuncties voor code-navigatie en -bewerking. Dit zijn de functies die IntelliJ IDEA (gebruikt door Java-ontwikkelaars) al heel lang heeft.

Visual Studio ligt ver achter op wat ReSharper biedt en deze afstand wordt de loop in de tijd groter. Om de paar maanden komt er een nieuwe versie van ReSharper uit, terwijl Visual Studio eens in de 2 à 3 jaar wordt geüpdate. En zelfs dan ligt de focus van Microsoft vooral op het toevoegen van meer applicatie sjablonen (macro-niveau) in plaats van op het coderen van functies (microniveau).

De ReSharper software wordt regelmatig geüpdatet en er worden nieuwe functies aan toegevoegd. Het is een extensie voor Visual Studio. ReSharper is gekozen door de programmeurs omdat het handige ingebouwde functies heeft zoals die van code-analyse, handig omdat deze uw code kan corrigeren en of foutieve codestyling ziet.

Je kunt Resharper hier downloaden.

3. Bytescout

ByteScout PDF Multitool kan data ontrekken aan een PDF en daarnaast laat het u PDF-bestanden converteren, doorzoeken, splitsen en samenvoegen.
Bytescout is een van de veel gebruikte platforms met meerdere tools die nuttig zijn voor .net-ontwikkelaars. Ze kun je eenvoudig PDF’s met rijke tekst en afbeeldingen maken met behulp van deze software. Verschillende functionaliteiten van de door Bytescout gegenereerde PDF’s zijn: het verwijderen van afbeeldingen, het scheiden van meta-informatie, het converteren van een pdf het splitsen van PDF-archieven, enz.

Met ByteScout PDF SDK kunnen gebruikers PDF-bestanden maken in C# of VB.NET. Het rapport kan ook worden gegenereerd in verschillende andere formaten, waaronder PNG, JPEG, TIFF en meer.. Beveiligingsopties met 40-bits, 128-bits en 256-bits codering zijn bovendien ook beschikbaar. Gebruikers kunnen de beveiligingsinstellingen eenvoudig instellen volgens hun eigen eisen.

4. Nuget

NuGet is de pakketbeheerder voor .NET. Het stelt ontwikkelaars in staat om nuttige .NET-bibliotheken te creëren, te delen en te consumeren. NuGet client tools bieden de mogelijkheid om deze bibliotheken als “pakketten” te produceren en te consumeren.

Nuget wordt door .Net-ontwikkelaars gebruikt om een bepaalde code te delen met een specifieke doelgroep, organisatie of werkgroep. Het is gratis en open source. Het pakket kan ook worden gebruikt als de eenvoudigste techniek om uw eigen code op te delen voor gebruik in verschillende projecten.

Het is standaard beschikbaar als Visual Studio Extension en is met de tijd mee geëvolueerd. De huidige versie heeft ingebouwde tools en services die er in eerdere versies niet waren. Als extensie heeft het veel .net- en VB-ontwikkelaars geholpen om verschillende pakketten te definiëren.

U kunt Nuget hier downloaden.

5. LinQPad

LinQPad wordt gebruikt om uw LINQ query’s of C#, F#, Visual Basic-programma te testen. De tool heeft een ingebouwde debugger- en autocomplete functies en is een perfect platform voor prototyping met directe feedback. In eenvoudige woorden is LINQPad als Notepad voor LINQ. Het wordt in wezen gebruikt om te experimenteren met de code tool voor het experimenteren met LINQ en het testen van code snippets voordat ze worden geïntroduceerd in uw code.

Hier kunt u LinQPad downloaden. https://www.linqpad.net/

6. Visual Studio gallery

Om snel toegang te krijgen tot Visual Studio extensies, bedieningselementen en sjablonen, is de Visual Studio gallery zeer essentieel. Het helpt om te integreren met de IDE waardoor u toegang krijgt tot meer dan 7.000 producten die momenteel beschikbaar zijn.

Bekijk alle extensions voor Visual Studio

 

7. Chocolatey

Chocolatey is ook een Windows installatie pakket die is uitgegroeid tot een van de beste platformen voor installaties van .net applicaties voor Windows. Het belangrijkste van deze tool is dat het werkt met alle huidige innovaties in de programmeeromgeving, zoals NSIS, MSI en InnoSetup, naast runtime binaries en zip-archieven.

Ondanks het feit dat slechts weinig ontwikkelaars geneigd zijn om met MSI-database documenten te werken die door Windows Installer worden gebruikt, is het bijzonder geschikt voor installatie onder Windows. Chocolatey heeft een geavanceerde PowerShell om geautomatiseerde software management begeleiding te ondersteunen. Veel asp.net-ontwikkelingsbedrijven gebruiken Chocolaty voor het maken en faciliteren van hun applicaties om ze betrouwbaarder te maken.

Hier kunt u Chocolatey downloaden.

 

8. NCrunch

NCrunch is een volledig geautomatiseerde testtool, ontworpen om het coderen en testen een makkie te maken. NCrunch is een tool die ontwikkelaars helpt bij het uitvoeren en testen van hun code. Het is een simultane testtool voor code die de ontwikkelaars in staat stelt om kwaliteitsmetingen op te zetten tijdens het samenstellen van de code.

NCrunch volgt uw code in real-time en toont dit in markers naast uw code. Dit maakt het gemakkelijk om bij te houden waar uw codering zwaar of licht is.

De tool geeft vitale data over de geteste code zodat ontwikkelaars de kwaliteit tegelijkertijd kunnen verbeteren. NCrunch wordt gebruikt door de .net-ontwikkelingsteams vanwege de intelligente testuitvoering en de inline details.

Download nCrunch hier.

9. Ionide

Ionide is een Visual Studio Code pakket en een set van extra tools voor cross-platform F# ontwikkeling. Ionide wordt voornamelijk gebruikt om actuele, creatieve, rijke bewerkingen beschikbaar te maken voor iedereen, ongeacht het type besturingssysteem. Ionide, een van de meest opmerkelijke geëvalueerde modules in het commerciële centrum van Visual Studio Code.Ionide is al lange tijd een project met meer dan 1 miljoen downloads. Het brengt een rijke editor, bekend van Visual Studio, naar VS Code te veranderen in volledig gevorderde F# IDE. Het wordt gebruikt door zowel enthousiaste als deskundige ontwikkelaars.

10 Web Essentials for Visual Studio

Deze Visual Studio extensie vergroot de kern van de VS-functionaliteit met alle dominante en waardevolle highlights, inclusief taak snelkoppelingen en verbeterde Intellisense voor CSS/HTML/JavaScript, enzovoorts. Dit is een nuttig hulpmiddel voor webontwikkelaars die gebruik maken van Visual Studio, en hun codering nog efficiënter willen maken.

Je kunt Web Essentials for Visual Studio hier downloaden.

 

Conclusie

Er zijn veel andere tools die gebruikt worden voor .Net applicatie-ontwikkelingsprojecten. Deze tools die hierboven zijn genoemd zijn er een paar. Afhankelijk van de kwaliteit van de tools en de zakelijke behoefte kunt u gebruik maken van de beste .NET-ontwikkelingshulp middelen die vandaag de dag op de markt beschikbaar zijn. Het enige dat u in gedachten moet houden is dat elk van de tools die u gebruikt u moet aanmoedigen om de taak op tijd te voltooien.