Energie- en Stressmanagement trainingen

Volg Energie- en Stressmanagement trainingen bij Tailor iT Training. Wij bieden een ruime diversiteit van trainingen op verschillende locaties in Nederland aan.

 

Graag verwijzen wij u naar de onderstaande mogelijkheden met betrekking tot onze Energie- en Stressmanagement trainingen.

Zolang een medewerker zich gezond voelt en dat ook is, is werkstress uit te houden. Een gezonde medewerker houdt werkstress langer vol maar iedereen bezwijkt op den duur. Het resultaat is een burn-out en dus langdurige uitval.

Ongeveer een miljoen medewerkers lopen het risico op een burn-out. Vooral de combinatie hoge werkdruk en weinig steun van de manager blijkt gevaarlijk. “In plaats van me te ondersteunen of te helpen, brak hij me helemaal af.”

In deze zin is werkstress een ware sluipmoordenaar. Je hebt het namelijk pas in de gaten als het te laat is. Voor veel medewerkers hoort stress er gewoon bij en komt een burn-out, als gevolg daarvan, eigenlijk altijd als een verrassing. Een veelgehoorde remedie is vervolgens: leef nou maar gezonder, ga meer bewegen, eet beter en zorg voor voldoende ontspanning. Dan verdwijnt de werkstress wel en krijg je vast meer energie, denken ze bij veel bedrijven. Dat is onbegrijpelijk en kortzichtig.

Er is te weinig besef hoe belangrijk de werkomgeving is bij het ontstaan van werkdruk. Een leidinggevende vol onbegrip of een manager die signalen van overbelasting gewoon negeert, heeft daar veel invloed op. Een gezonde medewerker houdt dat langer vol maar het wordt uiteindelijk voor iedereen teveel.

Het omgaan met werkstress, het voorkomen van een burn-out en ook het terugkeren uit een burn-out vraagt om betrokkenheid van de medewerker en de organisatie waar deze werkt. In de meeste gevallen is ondersteuning en hulp van een coach aan te raden.

Privé coaching of training?

De meest effectieve manier van ondersteuning of begeleiding bij vraagstukken op het vlak van energie- en stressmanagement is het aangaan van een privé coachingstraject. Voor betrokkene biedt het enerzijds rust en veiligheid om met een open houding het persoonlijke vraagstuk aan te gaan. Anderzijds is het een efficiënte manier om zowel effecten op korte als langere termijn te bewerkstelligen.

Tijdens een intake gesprek bepaalt de coach gezamenlijk met betrokkene welke doelstellingen er met het traject bereikt dienen te worden. Door deze aanpak, waarin vooral de persoon centraal staat, zijn de effecten op de lange termijn aanwezig. De deelnemer wordt geprikkeld om bij de eigen manier van werken stil te staan en deze bewust te veranderen. Een proces dat met een privé coachingstraject in gang gezet wordt, maar daarmee niet ophoudt.

Bent u op zoek naar een specifieke training of maatwerktraject? Neemt u dan contact met ons op voor een opleidingsadvies op maat of maak vrijblijvend een persoonlijke afspraak met één van onze opleidingsadviseurs.