Microsoft Power BI: wij geven je 6 redenen om deze software te gebruiken!

Microsoft Power BI is door IT onderzoeksbureau Gartner verkozen tot marktleider. Deze verkiezing is niet voor niks! De software oplossing is inmiddels een tijdje op de markt en wordt doorontwikkeld.

Microsoft Power BI biedt je alle mogelijkheden voor het analyseren en presenteren van informatie en het delen van de inzichten die dat oplevert. Dit noemen we ook wel Business Intelligence.

Maar wat onderscheidt Power BI nu van andere rapportage en Business Intelligence software systemen? Wij geven je zes redenen om voor Power BI te kiezen:

 1. Visualisatie
  Met Power BI ben je in staat om een mooie visualisatie te maken. Er zijn al veel mogelijkheden maar met Power BI kan je ook eigen visualisaties of visualisaties van derden gebruiken. In de Office Store kan je die ‘custom visuals’ downloaden. Uiteraard kan je met Power BI ook gewoon traditionele tabellen en overzichten maken.
 2. Power BI als bouwsteen
  Power BI is een verzameling applicaties en services die met elkaar samenhangen. Zo heb je de desktop, embedded, service en mobiele variant van Power BI. Vanzelfsprekend heb je ook de mogelijkheid om te analyseren met, of te publiceren naar MS Excel. Daarbij is het product gericht op integratie. Integratie van data: Voor de databronnen zijn er connectoren naar alle bekende systemen van Microsoft (waaronder Dynamics 365), maar ook naar andere systemen zoals Oracle/MySQL/IBM-databases, Googly Analytics, Salesforce, Github en nog vele anderen. Ook werkt Power BI met zogenaamde Content Packs. Dit is voor gedefinieerde dashboards en rapportages. Hierdoor kan je direct bestaande data visualiseren en inzichtelijk maken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om informatie, via andere devices zoals smartphones of tablets, te ontvangen.
 3. Goedkoop in gebruik
  Een ‘gewone’ Power BI licentie is gratis en een Power BI Pro licentie kost minder dan € 10,00 per maand per gebruiker. Vergeleken met rapportagetools van andere leveranciers kost Power BI substantieel minder.
 4. Microsoft
  Microsoft heeft een omslag gemaakt. Van een vrij logge organisatie naar een dynamische organisatie waarin ze beter naar de klant luisteren. Die verandering zorgt voor nieuwe producten, nieuwe diensten en een snellere follow-up. Hierbij kan je denken aan SQL Server op Linux, Power BI als abonnement, Microsoft IoT solutions en Microsoft die klanten vraagt om feedback, functionaliteit en ideeën die aan oplossingen toegevoegd worden. Dit heeft het afgelopen jaar een enorm positieve invloed op de innovaties (groot en klein), welke binnen het product zijn doorgevoerd, gehad. Zo worden de meeste onderdelen van Power BI tegenwoordig doorlopend, zeker maandelijks, bijgewerkt. Hiermee worden fouten sneller opgelost en worden er continue nieuwe bruikbare functionaliteiten toegevoegd.
 5. Samenwerken
  In organisatie is het belangrijk om inzichten te delen. Hierdoor kunnen lokale rapporten naar Power Bi service gepubliceerd worden. Een HTML5 web-based omgeving waar het onder andere mogelijk is om te abonneren op rapporten en deze te delen met andere gebruikers. Ook kan je data van verschillende werkgebieden consolideren op een dashboard, bijvoorbeeld een tabel met verkoopinformatie en een grafiek met personeelsbezetting. Tenslotte is het ook mogelijk om persoonlijke dashboards, met de voor jou relevante informatie, te maken. Maak je gebruik van de CRM of ERP software binnen Microsoft Dynamics 365, dan kan je binnen Power BI rapporten en dashboards tonen. Ook buiten de eigen organisatie kunnen Power BI rapporten gebruikt worden. Bijvoorbeeld op social media, websites en in blogs. Iedereen op het internet kan die rapporten inzien.
 6. Gebruikersgemak
  Al langer wordt in het BI-werkveld geschermd met termen als intuïtief, ‘self-service’ en ‘easy to use’. Power BI is één van de eerste tools die door de gebruiker ook echt gemakkelijk te bedienen is. Dit komt door de mogelijkheden zoals ‘drag and drop’ en ‘drill down/up’. Maar wat het echt onderscheidend maakt is dat de software bepaalde data herkend. Heb je iets van plaatsnamen of coördinaten? Dan wil je misschien wel een kaart hebben om de data op te presenteren. Heb je een grafiek en een tabel? Dan wil je waarschijnlijk  dat die twee aan elkaar gerelateerd zijn. Klik je op een item in een tabel, dan verandert de grafiek mee. Microsoft heeft dat gemak in Power BI ingebouwd. Daarnaast is het ook nog eens goed te leren. Er zijn verschillende goede trainingen ontwikkeld waar vele klanten profijt van hebben.

Hieronder een overzicht van onze Power BI trainingen:

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.