Informatiebeveiliging trainingen

Informatiebeveiliging trainingen

Onze Informatiebeveiliging trainingen geven overzicht en verdieping over de breedte van het vakgebied. Voor een beknopt overzicht over alle onderwerpen, adviseren we om de training Introductie in de Informatiebeveiliging te volgen. In deze training wordt in kleine begrijpelijke stappen uitgelegd waar het bij informatiebeveiliging (IB) om gaat en welke standaarden er worden gebruikt in het bedrijfsleven, overheden, non-profit en de zorgsector. In de overige trainingen gaan we dieper in op specifieke onderwerpen en (sub) disciplines van informatiebeveiliging.

CISSP

De CISSP certificering is internationaal één van de belangrijkste certificeringen in het vakgebied. Het volgen van deze intensieve informatiebeveiliging training is de ideale voorbereiding op de meest gewilde en internationaal erkende CISSP-certificering.
Er is een groeiende behoefte aan gekwalificeerde IB-specialisten. Maar werkervaring als informatiebeveiliger is voor werkgevers en opdrachtgevers vaak niet voldoende om je waarde aan te tonen.
Zij hebben behoefte aan iets kwantificeerbaars en controleerbaars, om zodoende jouw kennis en ervaring als professional te kunnen beoordelen. De (ISC)2-certificeringen, zoals CISSP, zowel als 5-daagse CISSP training, 10-daagse CISSP training of schriftelijke CISSP training te volgen,  maken bestaande kennis en ervaring objectief aantoonbaar door een internationaal erkende organisatie. Een waardige en waardevolle titel voor professionals met minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

Architectuur en Informatiebeveiliging 

In de training Architectuur en Informatiebeveiliging komt alles aan de orde wat specifiek van belang is voor de architect die zich bezighoudt met informatiebeveiliging. Tijdens deze 5-daagse training leer je welke raamwerken je kunt gebruiken en kom je erachter of informatie vanuit de architectuur voldoende is beveiligd. Ook heel praktische overwegingen komen aan bod, zoals de keuze voor een encryptiealgoritme en omgaan met ontwikkelingen als Cloud Computing.

Informatiebeveiliging voor gemeenten

Informatiebeveiliging wordt ook voor gemeenten een steeds belangrijker thema. In de training Introductie Informatiebeveiliging voor gemeenten wordt de essentie van informatiebeveiliging uitgelegd. We gaan in op de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG) en de producten die door de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD/KING/VNG) zijn opgesteld. En we koppelen dat aan praktische toepassing: waar kan je beginnen en wat kan je concreet doen om de veiligheid van informatie in jouw gemeente te waarborgen? Daarnaast krijg je uitleg over de praktische inrichting en management van informatiebeveiliging op strategisch, tactisch en operationele niveau.

Information Security Foundation, Advanced & Expert

De training Information Security Foundation is een belangrijke start voor iedere IT-er die meer wil weten over informatiebeveiliging.
Deze training is geschikt voor iedere medewerker, van de administratie tot de directie, die omgaat met waardevolle informatie en die voor de (bedrijfs)praktijk basiskennis op het gebied van beveiliging willen verwerven.
De training Information Security Management Advanced richt zich op iedereen die vanuit zijn/haar functie is betrokken bij onder andere de implementatie, evaluatie van en rapportage over informatiebeveiliging, zoals de Manager Informatiebeveiliging (Information Security Manager, ISM) en de Information Security Officer, (ISO), een lijnmanager of een projectmanager.
De training Information Security Management Expert is bestemd voor IT Professionals belast met het geheel of gedeeltelijk inrichten en ontwikkelen van structurele informatiebeveiliging, zoals de Concernmanager Informatiebeveiliging of de Manager Informatiebeveiliging of de Security Manager.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.