Programmeertaal Python

Python is een algemene programmeertaal. Dat wil zeggen dat het voor meerder doeleinden inzetbaar is. Python wordt gebruikt in veel richtingen zoals data science, machine Learning en web design.

Python is populair geworden omdat de basis gemakkelijk te leren is. Op dit moment is het zelfs populairder dan Java en C++.

Omdat Python goed leesbaar is en een eenvoudige structuur heeft, is Python ook geschikt om de basis van het programmeren te leren. Daarom zie je dat het op hogescholen en universiteiten dé programmeertaal is.

Met Python kunnen niet-programmeurs rechttoe-rechtaan programma’s maken zonder dat ze echt specialist hoeven te zijn.

Python: wie gebruikt het en waarvoor?
Python kom je overal tegen: in de wereld van data analyse, deep learning en IoT. Maar ook in de wereld van networking en beheer.

Een effect van de populariteit is dat er bijna oneindig veel bibliotheken beschikbaar zijn. Bibliotheken met softwarebouwstenen om het werk gemakkelijker te maken. Een goed voorbeeld is TensorFlow, een open source library  voor deep learning.

Verder is Python ook handig voor het schrijven van scripts voor het automatiseren van taken, zoals het configureren van netwerken. Python is als het ware de lijm tussen standaard softwarecomponenten. Scripts zijn snel te ontwikkelen, gemakkelijk aan te passen en goed te beheren. Daarom is Python niet alleen belangrijk voor programmeurs, maar ook voor systeem- en netwerkbeheerders. Iedere beheerder gaat straks stukjes scripten en wordt als het ware programmeur.

Python: welke trainingen kunnen wij verzorgen?
Tailor iT Training kan de volgende trainingen verzorgen:

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.