Windows Virtual Desktop

Werkt jouw bedrijf op een RDS-omgeving? Ervaar je ook problemen met de traagheid van MS Outlook en andere Office-applicaties? Een oplossing hiervoor is Windows Virtual Desktop.

Windows Virtual Desktop is in oktober 2019 gelanceerd en dus ook voor jou beschikbaar.

In Wikipedia-taal is Windows Virtual Desktop een cloud service voor het virtualiseren van bureaubladen en applicaties.
Oftewel Windows Virtual Desktop lijkt op remote desktop services (RDS), die heel veel bedrijven gewend zijn te gebruiken, maar met Windows Virtual Desktop krijgt iedere gebruiker een Windows 10 omgeving. Dit draait op het Microsoft cloud platform Azure en integreert volledig met Microsoft 365. Hierdoor wordt de gebruikerservaring verbeterd. Daarnaast kan je met Windows Virtual Desktop wel met AutoCAD-bestanden werken en zonder vervelende haperingen YouTube-video’s bekijken.

Windows Virtual Desktop combineert Microsoft 365 – Office365, EMS met Windows 10 – en Azure om meerdere sessies te bieden op grote schaal en tegen lagere IT-kosten.

De beste Microsoft en Office 365-ervaring voor virtuele desktops
Met Windows Virtual Dekstop krijgen gebruikers de beste Windows 10 ervaring voor virtuele desktop. Zo zit de Microsoft Store, Cortana en Edge geïntegreerd en is er de unieke mogelijkheid om met meerdere gebruikers tegelijk gebruik te maken van dezelfde Windows 10 machine. Heb je gebruikers die veel resources nodig hebben? Dan kan je de keuze maken om voor deze gebruikers een dedicated virtuele machine aan te bieden.

Daarnaast biedt Windows Virtual Desktop ook de beste Microsoft 365 ervaring met optimale performance en gebruikerservaring zonder concessies. Met de overname van FSLogix, biedt Windows Virtual Desktop volledige ondersteuning voor het gebruik van alle Office 365-producten. Geen gedoe meer met Office 365 draaiende krijgen op je eigen VDI of RDS. Met de geïntegreerd beveiligings- en beheertechnologieën van en door Office 365, weet je dat je tools hebt om de omgeving veilig op te zetten én veilig te houden.

Flexibel en schaalbaar
Als IT-beheerder kan je Windows Virtual Desktop gebruiken om remote desktop-sessies aan meerdere gebruikers aan te bieden. Dit doe je op het nieuwe desktop besturingssysteem Windows 10 Multi-User welke exclusief binnen Windows Virtual Desktop beschikbaar is. Uiteraard zijn de bestaande besturingssystemen zoals Windows 10, Windows 7  of Windows Server 2012 R2 en hoger ook te gebruiken. Daarnaast kan je jouw eigen image aanbieden via Windows Virtual Desktop. Gebruikers kunnen, afhankelijk van hun wensen, kiezen voor de volledige desktopervaring of alleen afzonderlijke apps virtualiseren. Met Windows Virtual Desktop is de gebruikerservaring op en top schaalbaar en flexibel.

Minder complex
Waar voorheen het implementeren van meerdere virtuele desktops kostbaar en ingewikkeld was, kan je met Windows Virtual Desktop meerdere klanten op één infrastructuur laten landen. Zo wordt de schaalbaarheid per klant optimaal en dat is kostentechnisch interessant voor zowel de klant als de IT-beheerder. Je betaald namelijk alleen voor wat je gebruikt.

Windows 7 beveiligingsupdates tijdens overstap
Windows Virtual Desktop is de enige service die gratis uitgebreide Windows 7 updates biedt terwijl jouw bedrijf de overstap naar Windows 10 maakt. Op deze manier krijg je de kans jouw oude apps te draaien terwijl je de overgang maakt naar Windows 10. Heb je volumelicenties voor Windows 7 Professional en Enterprise, dan dien je normaal per systeem voor Windows 7 Extended Security Updates te betalen. Met de overstap naar de Windows Virtual Desktop kan je tot januari 2023 gratis beveiligingsupdates voor Windows 7 ontvangen.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.