Windows Server Hybrid Associate certificering

Op 16 september jl. heeft Microsoft de nieuwe Windows Server Hybrid Associate certificering bekend gemaakt. Dit is voor velen onverwacht; een Role-Based certificering op Windows Server.

Het doel van deze certificering is dat de kandidaat veel over Windows Server, echter wel in het domein van de connectie tussen on-premise (Windows Server) en cloud (Azure), leert. Er lijkt met deze certificering een marktvraag ingevuld te worden.

De doelgroep van deze certificering wordt door Microsoft beschreven als: beheerder van on-premise omgevingen met inmiddels meer relevante kennis en ervaring op ‘hybrid, and infrastructure as a service (IaaS) platform workload’. Deze doelgroep zal vaak in het bezit van de Azure Administrator certificering zijn.

De door Microsoft voorgeschreven voorkennis is op een wat complexer niveau ingestoken:
Professionals in deze rol hebben ervaring met het uitvoeren van taken met betrekking tot beveiliging, migratie, monitoring, hoge beschikbaarheid, probleemoplossing en noodherstel. Ze gebruiken beheertools en -technologieën, waaronder Windows Admin Center, PowerShell, Azure Arc en IaaS-beheer van virtuele machines (VM). Daarnaast werken ze met Azure Automation Update Management, Microsoft Defender for Identity, Azure Security Center, Azure Migrate en Azure Monitor.

De Windows Server Hybrid Administrator Associate certificering kan door het behalen van de volgende examens behaald worden:

  • AZ-800: Administering Windows Server Hybrid Core Infrastructure
  • AZ-801: Configuring Windows Server Hybrid Advanced Services

De betá versies van deze examen zullen naar verwachting in december verschijnen. De gerelateerde trainingen zullen waarschijnlijk in dezelfde periode beschikbaar komen.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.