Windows Server 2019 cursussen

Het is alweer even geleden dat Microsoft Windows Server 2019 heeft gelanceerd.

Op dit moment zijn hiervoor nog geen officiële Microsoft trainingen beschikbaar, maar recentelijk heeft Microsoft kenbaar gemaakt dat we drie, specifiek op Windows Server 2019 gerichte cursussen kunnen verwachten.

De ontwikkelingen van deze cursussen zijn nog in volle gang en zowel de duur als de inhoud hiervan kunnen nog veranderen. Voorlopig staat de bèta versie van deze cursussen ingepland voor juni 2020. De definitieve versies staan voor augustus 2020 ingepland. Op dit moment is er helaas nog geen duidelijkheid over gerelateerde examens en certificeringen. Indien er meer informatie is, zullen we deze uiteraard direct delen.

Welke trainingen mogen we verwachten?

  1. een twee- of driedaagse Windows Server 2019 Hybrid Cloud Implementation – training
  2. een vijfdaagse Deploying Managing and Maintaining Windows Server 2019 – training
  3. een tweedaagse Upgrading your skills to Windows Server 2019 – training

De diepgang zoals bij de cursussen Windows Server 2016, te weten M20740, M20741 en M20742, wordt niet verwacht. De verwachting is dat bovenstaande trainingen een goede basis vormen.

Dit heeft twee redenen:

  1. De focus van Microsoft ligt bij Windows Server 2019 niet op de Cloud. Ten opzichte van de voorganger Windows Server 2016 zijn de verschillen niet groot. Dat was anders bij de overgang van Windows Server 2012 R2 naar Windows Server 2016. De huidige Windows Server 2016 cursussen dekken al grotendeels de lading voor Windows Server 2019.
  2. Met Windows Server 2019 neemt Microsoft, net zoals bij Windows 10, afscheid van upgrades. Hiermee krijgen de gebruikers meer te maken met een continu upgradeproces. Dat betekent dat aanpassingen en wijzigingen meer een doorontwikkeling zijn. Deze doorontwikkeling zorgt ervoor dat de aanpassingen beter te volgen zijn en minder om nieuwe kennis vraagt.

Het uiteindelijke doel van Microsoft is om iedereen naar de Cloud te krijgen. Dat zal voor ontzorging van de gebruikers zorgen met als voordeel dat het Operating System onderhouden wordt.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.