Wijziging in Microsoft 365 certificeringen

Evoluerende Microsoft 365 certificeringen helpen je bij te blijven in het nieuwe tijdperk.
Microsoft heeft aangegeven dat er wijzigingen in de 365 certificeringen plaats gaan vinden.

Microsoft 365 certified: Modern Desktop Administrator Associate

Microsoft hernoemt de Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate certificering naar Microsoft 365 Certified: Endpoint Administrator Associate. Tevens worden de examenvereisten gestroomlijnd door twee examens te vervangen door één examen.

De nieuwe Microsoft 365 Certified: Endpoint Administrator Associate certificeringsnaam weerspiegelt de focus voor professionals in deze rol beter, evenals de term endpoint nauwkeuriger, het bereik van toepasbare apparaten die in oplossingen die ze beheren gebruikt worden, karakteriseert. Het associate niveau blijft hetzelfde.
Het nieuwe MD-102: Endpoint Administrator examen (beta beschikbaar in mei 2023) is de vervanger van de MD-100: Windows Client en MD-101: Managing Modern Desktops examens (beiden gaan in juli 2023 met pensioen).

Microsoft 365 certified: Enterprise Administrator Expert

De Microsoft 365 Certified: Enterprise Administrator Expert certificering zal naar Microsoft 365 Certified: Administrator Expert omgezet worden. Ook hier zal de wijziging van twee naar één examen plaatsvinden.

De nieuwe Microsoft 365 Certified: Administrator Expert certificeringsnaam sluit beter bij de huidige kansen op de werkplek aan. De focus voor de rol is niet veranderd: je zult nog steeds dezelfde vaardigheden op expertniveau, bij het evalueren, plannen, migreren, implementeren en beheren van Microsoft 365, hebben, maar omdat de rol en vaardigheden van toepassing op organisaties van elke omvang zijn, past de nieuwe naam beter bij de reikwijdte van de werkmogelijkheden. Het expertniveau blijft van kracht, net als de huidige vereiste certificeringen.
Het nieuwe MS-102: Microsoft 365 Administrator examen (beta beschikbaar in mei 2023) is de vervanger van de MS-100: Microsoft 365 Identity and Services en MS-101: Microsoft 365 Mobility and Security examens (beiden gaan in juli 2023 met pensioen).

Microsoft 365 certified: Teams Voice Engineer Expert

Microsoft vervangt de Microsoft 365 Certified: Teams Voice Engineer Expert certificering met de nieuwe Microsoft 365 Certified: Collaboration Communications Systems Engineer Associate certificering. Hiervoor zal een nieuw examen uitgebracht worden.

De nieuwe Microsoft 365 Certified: Collaboration Communications Systems Engineer Associate certificering zal in juli 2023 beschikbaar zijn. De definitie van rol wordt uitgebreid – de huidige certificering is gericht op één technologie, maar als zorgvuldig wordt bekeken waar organisaties naar op zoek zijn, is het duidelijk dat de rol is geëvolueerd naar een bredere set vaardigheden om oplossingen te bouwen en te beheren voor meerdere communicatietechnologieën, waaronder audiovisuele (AV), telefoniesystemen en oplossingen voor teamvergaderingsruimtes.

Om de nieuwe certificering te behalen, dien je te slagen voor het nieuwe MS-721: Collaboration Communications Systems Engineer examen (beta beschikbaar in maart 2023). Omdat de nieuwe certificering een breder scala aan vaardigheden, in plaats van diepgaande expertise in een enkele technologie, omvat, zal het niveau associate zijn. De certificering op associate niveau vereist geen overige zaken, je dient alleen voor het nieuwe examen te slagen.

De Microsoft 365 Certified: Teams Voice Engineer Expert certificering en het daarbij behorende MS-720: Microsoft Teams Voice Engineer examen, gaat in juni 2023 met pensioen.

Microsoft 365 certified: Teams Application Developer Associate

Microsoft heeft van studenten en organisaties vernomen dat de Microsoft 365 Certified: Teams Application Developer Associate certificering beter op de huidige behoeften moet worden afgestemd. Op dit moment zijn de gemeten vaardigheden te specifiek en worden ze door andere rollen gedekt. Om focus te hebben op het ontwikkelen van de juiste ervaring, wordt de MS-600: Building Applications and Solutions with Microsoft 365 Core Services certificering op 31 maart ingetrokken. Er volgt later vanuit Microsoft meer informatie over een nieuwe certificering.

Studenten, die werknemers van organisaties in het Microsoft Cloud Partner Program zijn, hebben de mogelijkheid om het examen tot en met 31 december 2023, met behulp van een privétoegangscode die ze in de partnerportal kunnen vinden, af te leggen.

Microsoft 365 certified: Security Administrator Associate

Beveiligings gerelateerde rollen zijn geëvolueerd om oplossingen op gespecialiseerde beveiligingsgebieden, zoals informatiebeveiliging, bewerkingen of identiteitsbeheer, met behulp van meerdere technologieën, te leveren. Vanwege deze evolutie heeft Microsoft 365 Certified: Security Administrator Associate niet langer een aparte rol. De pensioendatum voor de certificering en het bijbehorende MS-500: Microsoft 365 Security Administration examen is 30 juni 2023.

Vaardigheden voor beveiligingsbeheerders zijn in certificeringen zoals Microsoft Certified: Security Operations Analyst Associate (SC-200), Microsoft Certified: Identity and Access Administrator Associate (SC-300) en Microsoft Certified: Information Protection Administrator Associate (SC-400), die elk de diepte van kennis voor zijn specifieke specialisatie weerspiegelen, opgenomen.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.