Wat is Citrix Workspace? Alles wat u moet weten

Citrix Workspace is een softwareoplossing die speciaal is ontworpen om het samenwerken tussen teams en individuen te verbeteren. Het stelt gebruikers in staat om veilig toegang te krijgen tot alle applicaties, bestanden en gegevens die ze nodig hebben om hun werk te doen, waar ze zich ook bevinden. Citrix Workspace biedt een intuïtieve interface waarmee gebruikers naadloos kunnen samenwerken en communiceren met anderen, ongeacht hun locatie of apparaat.

In dit artikel zullen we u alles vertellen wat u moet weten over Citrix Workspace. We zullen uitleggen wat het is, hoe het werkt en welke voordelen het biedt. We zullen ook ingaan op de belangrijkste kenmerken van Citrix Workspace en de verschillende abonnementen die beschikbaar zijn. Tot slot zullen we enkele veelgestelde vragen beantwoorden om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over het gebruik van Citrix Workspace.

Wat is Citrix Workspace?

Citrix Workspace is een cloudgebaseerde digitale werkplekoplossing die toegang biedt tot uw bedrijfsapplicaties, bestanden en diensten vanaf elke locatie en op elk apparaat. Met Citrix Workspace kunnen medewerkers op afstand werken terwijl ze toch toegang hebben tot alle tools die ze nodig hebben om hun werk efficiënt uit te voeren. Citrix Workspace integreert naadloos met bestaande IT-omgevingen en biedt een uniforme gebruikerservaring voor alle applicaties en diensten draaiend binnen Citrix.

Citrix Workspace biedt een scala aan tools en functies om de productiviteit te verhogen en de samenwerking te verbeteren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld met één klik toegang krijgen tot alle applicaties en bestanden die ze nodig hebben, ongeacht waar ze zich bevinden. Ze kunnen ook communiceren en samenwerken met collega’s en partners via geïntegreerde chat- en videoconferentietools. Citrix Workspace biedt ook beveiligingsfuncties zoals multifactor authenticatie, bedreigingsdetectie, beheer en dataversleuteling om bedrijfsgegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Citrix Workspace is een alles-in-één digitale werkplek die is ontworpen om het werken vanuit huis of op afstand gemakkelijker te maken. Het combineert alle tools die nodig zijn om productief te zijn en zorgt ervoor dat gebruikers veilig toegang hebben tot hun werkplek, ongeacht hun locatie.

Met Citrix Workspace kunnen gebruikers:

 • Toegang krijgen tot al hun applicaties, bestanden en gegevens op één plek.
 • Samenwerken met anderen in real-time via chat, audio- en videoconferenties en scherm delen.
 • Werkplekbeheer op afstand mogelijk maken.
 • Veilig toegang krijgen tot bedrijfsgegevens vanaf elk apparaat, overal ter wereld.

Hoe werkt Citrix Workspace?

Citrix Workspace werkt door gebruikers toegang te geven tot een virtuele werkplek. Dit betekent dat alle applicaties, bestanden en gegevens op een centrale locatie worden opgeslagen en beheerd. Gebruikers kunnen vervolgens veilig inloggen op hun virtuele werkplek en toegang krijgen tot alles wat ze nodig hebben om productief te zijn.

Citrix Workspace biedt ook integratie met andere zakelijke tools, waaronder Microsoft Office en G Suite. Dit betekent dat gebruikers toegang hebben tot al hun favoriete applicaties en tools op één plek.

Andere belangrijke componenten van Citrix Workspace zijn Citrix Virtual Apps and Desktops, Citrix Content Collaboration en Citrix Endpoint Management. Deze tools bieden werknemers toegang tot alle bedrijfsapplicaties en gegevens die ze nodig hebben om hun werk te doen, terwijl ze tegelijkertijd de IT-afdeling in staat stellen om deze toegang veilig te beheren en te controleren.

Wat zijn de voordelen van Citrix Workspace?

Citrix Workspace biedt tal van voordelen voor bedrijven en gebruikers. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 • Toegang tot alle applicaties en gegevens vanaf één locatie: Citrix Workspace biedt één centrale locatie voor al uw applicaties en gegevens, waardoor u efficiënter kunt werken en uw productiviteit kunt verhogen.
 • Veilige toegang vanaf elk apparaat en elke locatie: Citrix Workspace stelt u in staat om veilig verbinding te maken met bedrijfsapplicaties en gegevens vanaf elke locatie en elk apparaat, waardoor u kunt werken waar en wanneer u maar wilt.
 • Beheer en controle van IT: Citrix Workspace biedt IT-beheerders de mogelijkheid om de toegang tot bedrijfsapplicaties en gegevens te beheren en te controleren, waardoor ze de beveiliging van hun bedrijf kunnen waarborgen.
 • Verbeterde productiviteit: Citrix Workspace stelt gebruikers in staat om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot alles wat ze nodig hebben om hun werk te doen. Dit betekent dat ze minder tijd hoeven te besteden aan het zoeken naar bestanden en applicaties en meer tijd kunnen besteden aan hun werk.
 • Verbeterde samenwerking: Met Citrix Workspace kunnen gebruikers naadloos samenwerken met anderen, ongeacht hun locatie of apparaat. Dit betekent dat teams gemakkelijker kunnen communiceren en samenwerken, zelfs als ze niet op dezelfde locatie zijn.
 • Verbeterde beveiliging: Citrix Workspace biedt een veilige omgeving voor gebruikers om toegang te krijgen tot hun werkplek. Dit betekent dat bedrijfsgegevens veilig blijven, zelfs als gebruikers vanaf een verschillend apparaat of locatie werken.
 • Flexibiliteit: Met Citrix Workspace kunnen gebruikers werken vanaf elke locatie en op elk apparaat. Dit betekent dat ze meer flexibiliteit hebben om te werken op een manier die het beste bij hen past.
  Kostenbesparingen: Citrix Workspace kan bedrijven helpen kosten te besparen door de behoefte aan fysieke werkplekken en infrastructuur te verminderen. Dit betekent dat bedrijven efficiënter kunnen werken en meer winst kunnen maken.

Hoe kan Citrix Workspace worden gebruikt?

Citrix Workspace kan worden gebruikt door bedrijven van elke omvang en in elke sector. Het kan worden gebruikt voor remote werken, samenwerken met externe partners en klanten, en voor het beheren van verschillende kantoren en vestigingen.

Om Citrix Workspace te gebruiken, hebben gebruikers een account nodig. Dit kan worden aangemaakt door contact op te nemen met een Citrix-partner of door rechtstreeks contact op te nemen met Citrix.

Na het aanmaken van een account kunnen gebruikers de software downloaden en installeren op hun apparaten. Vervolgens kunnen ze inloggen op hun virtuele werkplek en beginnen met werken.

Veelgestelde vragen over Citrix Workspace

Wat is Citrix Workspace?

Citrix Workspace is een digitale werkruimte die door Citrix Systems wordt aangeboden. Het is ontworpen om gebruikers een veilige, gevirtualiseerde omgeving te bieden waarin ze op elk apparaat toegang hebben tot hun digitale werkplek, waaronder desktopapplicaties, SaaS-applicaties, webapplicaties, bestanden en mappen. Hier zijn de drie belangrijkste informatie over Citrix Workspace:

Met Citrix Workspace kunnen gebruikers toegang krijgen tot al hun applicaties en bestanden vanuit één interface, ongeacht waar deze zich bevinden en welk apparaat ze gebruiken.
Het biedt beveiligingsfuncties, zoals multi-factor authenticatie, beleidsregels en end-to-end encryptie, die ervoor zorgen dat gevoelige informatie veilig blijft.
Citrix Workspace biedt een uniforme gebruikerservaring, waardoor gebruikers snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze nodig hebben zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de complexiteit van de achterliggende infrastructuur.

Wat is het verschil tussen Citrix Workspace en Citrix Virtual Apps and Desktops?

Citrix Workspace is een alles-in-één digitale werkplek die toegang biedt tot alle applicaties, bestanden en gegevens die gebruikers nodig hebben om productief te zijn. Citrix Virtual Apps and Desktops is een oplossing die specifiek is ontworpen voor het hosten van virtuele applicaties en desktops in een datacenter. Citrix Workspace biedt echter integratie met Citrix Virtual Apps and Desktops, waardoor gebruikers toegang hebben tot deze virtuele applicaties en desktops vanuit hun virtuele werkplek.

Is Citrix Workspace veilig?

Ja, Citrix Workspace is veilig. Het biedt verschillende beveiligingsfuncties, waaronder multifactorauthenticatie, beheer van mobiele apparaten, toegangsbeheer en gegevensversleuteling. Dit zorgt ervoor dat bedrijfsgegevens veilig blijven, zelfs als gebruikers vanaf verschillende locaties en apparaten werken.

Kan Citrix Workspace worden gebruikt op mobiele apparaten?

Ja, Citrix Workspace kan worden gebruikt op mobiele apparaten, waaronder smartphones en tablets. Er is een speciale mobiele app beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Hoe kan ik Citrix Workspace implementeren?

De implementatie van Citrix Workspace kan afhankelijk zijn van de specifieke behoeften van uw organisatie.
Hier zijn de drie belangrijkste informatie over de implementatie van Citrix Workspace:

Het is belangrijk om te beginnen met het plannen van de implementatie door een beoordeling van de huidige IT-infrastructuur en het bepalen van de behoeften van de organisatie.

Vervolgens moet u beslissen welke Citrix Workspace-services u wilt implementeren en welke apparaten en gebruikers u wilt ondersteunen.

U moet de Citrix Workspace-software installeren op de servers en apparaten van uw organisatie, en vervolgens de configuratie en integratie met andere systemen en applicaties voltooien.

Welke beveiligingsfuncties biedt Citrix Workspace?

Citrix Workspace biedt verschillende beveiligingsfuncties om de digitale werkruimte van gebruikers te beschermen. Hier zijn de drie belangrijkste informatie over de beveiligingsfuncties van Citrix Workspace:

Multi-factor authenticatie: dit is een beveiligingsfunctie die ervoor zorgt dat gebruikers hun identiteit op twee of meer manieren moeten verifiëren voordat ze toegang krijgen tot hun digitale werkruimte.

Beleidsregels: dit zijn richtlijnen die worden toegepast op gebruikers en apparaten om beveiligingsrisico’s te minimaliseren. IT-beheerders kunnen bijvoorbeeld beleidsregels instellen die bepalen welke apparaten toegang hebben tot de digitale werkruimte en welke applicaties of bestanden ze kunnen openen.

End-to-end encryptie: dit is een beveiligingsfunctie die ervoor zorgt dat gegevens worden versleuteld vanaf het moment dat ze de digitale werkruimte verlaten totdat ze hun bestemming bereiken. Dit beschermt gegevens tegen onderschepping en manipulatie door kwaadwillende gebruikers.

Wat zijn de systeemvereisten voor Citrix Workspace?

De systeemvereisten voor Citrix Workspace kunnen variëren afhankelijk van de specifieke implementatie en het gebruik van de digitale werkruimte. Hier zijn de drie belangrijkste informatie over de systeemvereisten voor Citrix Workspace:

Cliëntapparaten: Citrix Workspace ondersteunt verschillende cliëntapparaten, waaronder Windows-, Mac-, Linux-, iOS- en Android-apparaten. De systeemvereisten kunnen variëren afhankelijk van het specifieke apparaat en de versie van het besturingssysteem.

Servers: Citrix Workspace-services kunnen worden gehost op on-premises of cloudgebaseerde servers. De systeemvereisten kunnen variëren afhankelijk van het type server en de vereiste capaciteit en schaalbaarheid.

Netwerkinfrastructuur: Citrix Workspace vereist een stabiele en betrouwbare netwerkinfrastructuur om de verbinding tussen de cliëntapparaten en de Citrix Workspace-service te ondersteunen. De netwerkinfrastructuur moet voldoende bandbreedte, latency en beveiliging bieden om een ​​betrouwbare gebruikerservaring te garanderen.

Hoe werkt Citrix Workspace?

Citrix Workspace maakt gebruik van virtualisatietechnologieën om een ​​virtuele omgeving te creëren waarin gebruikers toegang hebben tot hun digitale werkruimte. Hier zijn de drie belangrijkste informatie over hoe Citrix Workspace werkt:

Het werkt door middel van een client-serverarchitectuur. De clientsoftware wordt geïnstalleerd op het apparaat van de gebruiker en maakt verbinding met de Citrix Workspace-service die op een server wordt gehost.

De Citrix Workspace-service fungeert als een tussenpersoon tussen de applicaties en bestanden die zich op de server bevinden en het apparaat van de gebruiker. Het biedt ook beveiligingsfuncties, zoals toegangscontrole en beleidsregels. Citrix Workspace ondersteunt verschillende virtualisatietechnologieën, waaronder desktopvirtualisatie, appvirtualisatie en bestandsvirtualisatie, die gebruikers helpen om hun digitale werkplek veilig en efficiënt te beheren.

Hoe kan ik toegang krijgen tot Citrix Workspace?

Om toegang te krijgen tot Citrix Workspace moeten gebruikers over de juiste inloggegevens beschikken en een apparaat hebben dat geschikt is voor de digitale werkruimte. Hier zijn de drie belangrijkste over het verkrijgen van toegang tot Citrix Workspace:

Inloggegevens: gebruikers hebben een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot Citrix Workspace. In sommige gevallen kan ook multi-factor authenticatie worden vereist.

Cliëntapparatuur: gebruikers hebben een geschikte client nodig om toegang te krijgen tot Citrix Workspace. Dit kan een computer, laptop, smartphone of tablet zijn, afhankelijk van de specifieke implementatie.

Applicatie of webportaal: gebruikers kunnen toegang krijgen tot Citrix Workspace via een applicatie die op hun computer is geïnstalleerd, of via een webportaal dat toegankelijk is via een webbrowser.

Conclusie

Citrix Workspace is een krachtige oplossing die bedrijven en gebruikers helpt om productiever te zijn en gemakkelijker samen te werken. Het biedt een veilige en flexibele omgeving waarin gebruikers toegang hebben tot alle tools en applicaties die ze nodig hebben om hun werk te doen. Of u nu op afstand werkt, samenwerkt met externe partners of kantoren beheert, Citrix Workspace is de ideale oplossing voor moderne bedrijven die hun productiviteit en samenwerking willen verbeteren.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.