VMware: Hoe haal en behoud ik mijn VCP-certificering?

Een VMware Certified Professional (VCP) certificering is een waardevol bezit voor iedere IT professional, maar hoe haalt en behoud u deze?

Voordat u aan het VCP examen beginnen kunt, stelt VMWare verplicht eerst een training te volgen. U kunt hiervoor, afhankelijk van uw voorkennis, een keuze maken uit de volgende trainingen:

Als u een training gevolgd heeft, kunt u het Foundation examen doen. U kunt dit examen zowel vanuit huis of kantoor (online) doen.
Wanneer u dit examen gehaald heeft kunt u het VCP6.5-DCV examen maken. Dit examen kan bij een Tailor iT Training partnerlocatie afgelegd worden.

Bent u geslaagd, dan is het VMware certificaat maximaal 2 jaar geldig.

Om ervoor te zorgen dat u uw vaardigheden up-to-date houdt, wat erg belangrijk is voor de waarde van uw certificering, heeft VMware een hercertificeringsprogramma. Dit programma bied u 3 mogelijkheden om uw certificering te verlengen:

  1. Certificeer uzelf voor het volgende niveau door een VMware Certified Advanced Professional (VCAP) certificering te behalen. Bent u bijvoorbeeld in het bezit van een VCP6-DCV certificering, dan kunt u een VCAP6-DCV Deploy certificering behalen. Daarmee is uw VCP6-DCV certificering gelijk verlengt.
  2. Verleng uw VCP-certificering door de huidige versie van het VCP-examen te behalen.
  3. U kunt ook uw certificering verlengen door een nieuwe VCP-certificering te behalen in een andere Solution Track. Bent u bijvoorbeeld gecertificeerd als VCP-Cloud, dan kunt u uzelf opnieuw certificeren voor deze certificering door bijvoorbeeld de VCP6-DTM- certificering te behalen.
Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.