VMware certificeringen: 2 belangrijke wijzigingen

VMware heeft 2 belangrijke wijzigingen in de structuur van de VMware certificeringen doorgevoerd.

VMware certificeringen: wijziging in benaming
Met ingang van 2019 heeft VMware de benamingen van de VMware certificering gewijzigd. De titel van de nieuwe certificeringen bevatten niet langer een versienummer, maar geven het huidige jaartal weer. Je kunt op deze manier in één oogopslag zien in welk jaar de VMware certificering is behaald.

Een voorbeeld. De VMware certificering VCP-DCV had voorheen een versie in de titel: VCP6.5-DCV, VCP6-DCV etc. Sinds 1 januari 2019 is de nieuwste VCP-DCV certificering de VCP2019-DCV.

De VMware certificeringen zullen ieder jaar op de volgende momenten vernieuwd worden:

  • 1 januari: alle VCP certificeringen
  • 1 maart: alle VCAP Design certificeringen
  • 1 mei: alle VCAP Deploy certificeringen

De VCDX certificering zal niet op een vast moment vernieuwd worden, maar wordt na de VCAP releases vernieuwd.

VMware certificeringen: wijziging in geldigheidsduur
De VMware certificeringen waren voorheen 2 jaar geldig. Met andere woorden: na het behalen van een VMware certificering diende je binnen 2 jaar opnieuw een examen, om de certificering actief te houden, te behalen. Dit is verleden tijd.

VMware heeft een aantal, eerder verlopen, certificeringen weer actief gemaakt:

  • Data Center Virtualization: VCP5-DCV en VCP6-DCV
  • Network Virtualization: VCP-NV en VCP6-NV
  • Cloud Management & Automation: VCP-Cloud, VCP6-CMA en VCM7-CMA
  • Desktop & Mobility: VCP6-DTM en VCP7-DTM

Bekijk de bovenstaande lijst goed want de kans ik groot dat je op dit moment weer over een actieve VMware certificering, terwijl de certificering eerder verlopen was, beschikt.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.