Update omtrent Microsoft 365 certificeringen

Om de Microsoft Role-based certificeringen actueel te houden, herziet Microsoft het programma voortdurend. Dit helpt ervoor te zorgen dat de certificeringen de nieuwste Microsoft-technologieën en bijbehorende functies weerspiegelen. Op basis van deze beoordelingen updaten ze het programma regelmatig om de markt- en zakelijke behoeften zo goed mogelijk weer te geven. Af en toe betekent dit dat examens of certificeringen met “pensioen” gaan. Als een examen of certificering met pensioen gaat, wil Microsoft dit enkele maanden van te voren aankondigen zodat je je certificeringspad kan plannen.

Op basis van een recente analyse van de Microsoft 365 certificeringsopties, brengen ze enkele wijzigingen aan.

Examen consolidatie voor Microsoft 365 Certified: Messaging Administrator Associate
Vanaf 2 juni 2020 wordt MS-200: Planning and Configuring a Messaging Platform en MS-201: Implementing a Hybrid and Secure Messaging Platform geconsolideerd in MS-203: Microsoft 365 Messaging. Wanneer je slaagt voor het MS-203 examen, dan behaal je de Microsoft 365 Certified: Messaging Administrator Associate certificering.

Op 31 augustus 2020 gaan MS-200 en MS-201 met pensioen. Je kan nog steeds de Microsoft 365 Certified: Messaging Administrator Associate certificering halen, zolang je beide examens voor 31 augustus 2020 haalt. Degenen die voor één of beide van deze examens zijn geslaagd, kunnen nog steeds de badges op examenniveau delen. Dus als je dit bent, ook al is MS-203 een consolidatie van MS-200 en MS-201, je kan anderen blijven laten zien dat je bekwaam bent in de vaardigheden die uniek zijn voor het plannen en configureren van berichtenplatforms of specifiek voor het implementeren van hybride en veilige berichtenplatforms vaardigheden die niet worden behandeld in MS-203.

Pensioencertificering voor Microsoft 365 Certified: Teamwork Administrator Associate
Per 31 augustus 2020 wordt MS-300: Deploying Microsoft 365 Teamwork en MS-301: Deploying SharePoint Server Hybrid beëindigd. Zo ook de Microsoft 365 Certified: Teamwork Administrator Associate certificering. Indien je geïnteresseerd bent in het behalen van een gerelateerde certificering in Teams, neem dan MS-700: Managing Microsoft Teams en behaal de Microsoft 365 Certified: Teams Administrator Associate certificering. Hou er rekening mee dat zelfs als een certificering die je behaald hebt is ingetrokken, deze op jouw transcript blijft staan en zoals gewoonlijk kan worden gedeeld. Een gepensioneerde certificering blijft ten minste twee jaar na pensionering in het actieve gedeelte van jouw transcript.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.