SLIM: Subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt vanaf 2020 € 48 miljoen per jaar beschikbaar voor initiatieven gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen in het midden- en kleinbedrijf: mkb. Daarnaast komt € 1,2 miljoen beschikbaar om leren en ontwikkelen te stimuleren in grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector.

Tailor iT/ Tailor You wil, als deskundig trainingspartner, haar relaties op de hoogte stellen van deze tijdelijke subsidiemogelijkheid. Het samenstellen van een training waarbij de trainingsinhoud op de behoeften van de medewerk(st)ers wordt gebaseerd en in nauw overleg wordt samengesteld, zit in ons DNA.

Met de nieuwe subsidiemogelijkheid kunnen we hierbij extra ondersteuning bieden. We bieden ondersteuning bij het maken van een analyse van de jouw onderneming, stellen hierbij een opleidings- of ontwikkelplan op en zorgen ervoor dat de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming inzichtelijk gemaakt wordt.

Op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, kan je meer informatie vinden over de subsidiemogelijkheden.

Wil je meer informatie over het opstellen van een op maat gemaakt opleidingsplan, neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen je graag!

Wij zijn op maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar via 085 02 01 070 of info@tailorit.nl

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.