PRINCE2® Editie 2017

Eind vorig jaar is PRINCE2® voor het eerst sinds 2009 inhoudelijk vernieuwd. In deze nieuwe update, ook wel PRINCE2® Editie 2017 genoemd, ligt de nadruk wat meer op de schaalbaarheid en flexibiliteit van de methode en op wat de beste manier is om deze af te stemmen op de complexiteit en specifieke vereisten van een project. PRINCE2® wordt daarmee aangepast aan de eisen van deze tijd, die meer flexibiliteit en schaalbaarheid vraagt. PRINCE2® kan daarmee beter worden ingepast en afgestemd op een Agile-omgeving waarin een zelfsturend team per sprint resultaten oplevert die waardevol zijn voor de organisatie.

In de nieuwe PRINCE2® 2017-update draait het in feite om het leveren van maatwerk in een project. Als gevolg hiervan kan de methode worden aangepast aan de behoefte van de hedendaagse projectmanagementomgeving en de vereiste veelzijdigheid en flexibiliteit. Daarmee wordt PRINCE2® voor iedereen die een project beheert, zelfs als hij of zij geen fulltime projectmanager is, nog eenvoudiger aan te passen aan de behoeften van elke organisatie en elk project.

Verandering is de enige constante factor in de huidige wereld. De nieuwe versie van PRINCE2® is ontwikkeld om snel en flexibel te kunnen reageren op veranderingen in de projectomgeving. Tegelijkertijd staan de hoofdelementen van PRINCE2®: de processen, thema’s en principes nog fier overeind. De kracht van de methode is gebaseerd op tientallen jaren best practice in projectmanagement binnen verschillende organisaties en branches.

De belangrijkste aanpassingen in de 2017 Update van PRINCE2®:

  • het aanpassen van PRINCE2® aan de behoeften van organisatie en omgeving;
  • meer nadruk op de principes onderliggend aan de PRINCE2®-methode;
  • de verduidelijking van het verband tussen de thema’s en principes;
  • de herstructurering van de thema’s om voorbeelden van het op maat maken van PRINCE2® te geven;
  • de praktische toepassing van het op maat maken met bijgewerkte schema’s, voorbeelden, tips en trucs.

Wat zijn de consequenties van dit alles voor de PRINCE2® trainingen? Vanaf januari 2018 zullen alle Foundation- en Practitionerexamens in het Engels gebaseerd zijn op de bijgewerkte versie van PRINCE2®. De huidige PRINCE2® Practitioner-certificaten blijven geldig tot het einde van de vijfjarige periode.

Ook de PRINCE2®-examens worden aangepast, we zetten de belangrijkste aanpassingen voor u op een rijtje:

  • het aantal examenvragen voor het Foundation examen gaat van 75 naar 60;
  • de minimale score om te slagen voor het Foundation examen wordt 55% (33 vragen goed);
  • er worden in het Foundation examen voortaan geen testvragen meer gesteld;
  • het maximaal aantal punten dat kan worden behaald voor het Practitioner-examen wordt 68 (nu 80);
  • de minimale score om te slagen voor het Practitioner examen blijft 55% (38 vragen goed).
Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.