Presenteren met Prezi

Wat is Prezi?

Prezi (www.prezi.com) is een dynamisch online presentatietool gebaseerd op mindmappen. Zie het als een oneindig groot schildersdoek waar je je hele presentatie op plaatst (filmpjes, afbeeldingen, tekst etc.).
Door te zoomen naar de diverse items in je presentatie kan je details laten zien en door uit te zoomen geef je overzicht.  Je kunt ook hyperlinks, afbeeldingen en video’s toevoegen.

Je kunt een Prezi online gebruiken, maar je kunt de presentatie ook downloaden en offline gebruiken. Je bent daarmee tijdens je presentatie dus niet afhankelijk van de internetverbinding. Omdat Prezi uitgaat van een oneindig groot canvas is het ook wel te vergelijken met een mindmap. Je kunt daarom veel creatievere en effectievere presentaties maken. Met een pad vertel je je verhaal. Je kunt dit pad van te voren aanbrengen in je prezi en dit pad volgen tijdens je presentatie, maar dit hoeft niet per se. Je kunt ook tijdens je presentatie inzoomen op verschillende onderdelen en uitzoomen wanneer overzicht gewenst is.

Prezi wordt vaak ingezet voor bedrijfspresentaties, salespresentaties en presentaties waarbij je indruk wilt maken op je publiek. Omdat je heel eenvoudig door een Prezi kunt navigeren, wordt Prezi veel gebruikt als praatplaatje om een interactief gesprek aan te kunnen gaan. Prezi kun je ook gebruiken voor andere doeleinden dan presentaties. Je kunt een Prezi embedden in een website en op die manier informatie geven over je bedrijf, diensten of producten. Je kunt een prezi gebruiken voor je curriculum vitae, ondernemingsplan, portfolio, lesmateriaal, demonstraties, enzovoort.

Prezi versus MS PowerPoint

MS PowerPoint en Prezi zijn allebei presentatietools, maar daar houdt de vergelijking op. Bij MS PowerPoint ben je gebonden aan de grootte van je sheets en een lineaire presentatievorm. Prezi werkt via het mindmap principe. Je ziet je hele presentatie in beeld en je kunt inzoomen op onderdelen daarvan. En misschien nóg belangrijker: je kunt uitzoomen naar ieder gewenst deel van je presentatie. Zo maak je je presentatie heel visueel waardoor deze veel beter onthouden blijft.

Volg de eendaagse Presenteren met Prezi training en krijg inzicht in de structuur en werkwijze van Prezi en leer om dynamische presentaties te maken.
Deze training bieden wij tevens als Maatwerk of Incompany training aan.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.