Opleiden en ontwikkelen van managers

Het opleiden en ontwikkelen van managers staat dit jaar hoog op de agenda van HR. “Bedrijven willen het personeel weer perspectief geven.”

Dit blijkt uit onderzoek van het Top Employers Institute dat wereldwijd bedrijven certificeert die goede condities creëren voor hun medewerkers. Het instituut nam wereldwijd het HR-beleid van meer dan 900 bedrijven onder de loep. Na tijden van inkrimpen zien bedrijven weer groeimogelijkheden voor het personeel, luidt de conclusie.

Opleidingen prioriteit

Bedrijven vinden het ontwikkelen van managers de belangrijkste doelstelling voor het komend jaar. Ze zetten dan ook vol in op talentstrategie, zo blijkt uit het onderzoek. “Maar liefst 92 procent van de deelnemende bedrijven heeft speciale doelstellingen voor hun talentstrategiebeleid. Bij 90 procent van de bedrijven zijn lijnmanagers verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan, en bij 83 procent van de bedrijven zorgt (ook) de HR-afdeling voor een consistente uitvoering. ” Samantha Crous, Regional Director bij Top Employers: “Training en ontwikkeling staan het hoogst op de prioriteitenlijst van HR-afdelingen. Bedrijven willen hun huidige personeel weer perspectief geven. Ze scouten talenten en leiden managers op voor de toekomst.”

Ga door naar onze:

Bron: PW De Gids

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.