Ontwikkelingen Microsoft Role-based trainingen – examens – certificeringen

Er valt vanuit Microsoft veel nieuws te verwachten met betrekking tot de ontwikkelingen op het gebied van de Microsoft Role-based trainingen, examens en certificeringen. Daarnaast wordt op korte termijn een aantal bestaande Role-based cursussen en examens qua nummering aangepast.

Microsoft hanteert de volgende regel: indien een certificering qua inhoud met meer dan 30% wordt aangepast, is er sprake van een nieuwe cursus en/of examen. In dat geval wordt de nummering ook gewijzigd. Dit heeft echter geen invloed op bestaande Role-Based certificering statussen. Het heeft wel gevolgen voor een zogenaamde houdbaarheidsdatum, waar volgens onze informatie mee gewerkt zal gaan worden. Indien de houdbaarheidsdatum is verstreken, is een renewal wel van toepassing. Microsoft heeft hierover echter nog geen verdere informatie vrijgegeven.

Wat gaat er op korte termijn veranderen?

AZ-103: Microsoft Azure Administrator

De nummering van deze cursus wordt tussen april 2020 en juni 2020 aangepast naar AZ-104.

De reden van de nummeraanpassing is dat er inhoudelijk aanzienlijke veranderingen plaatsvinden. Aangezien met de aanpassingen meer dan 30% van de inhoud wordt gewijzigd, worden zowel de cursus als de examennummering aangepast.

De cursusduur (5 dagen) blijft ongewijzigd.

AZ-203: Developing Solutions for Microsoft Azure

De nummering van deze cursus is met ingang van 2 maart 2020 aangepast naar AZ-204.

Aangezien met de aanpassingen meer dan 30% van de inhoud wordt gewijzigd, worden zowel de cursus als de examennummering aangepast.

De cursusduur (5 dagen) blijft ongewijzigd.

AZ-300: Microsoft Azure Architect Technologies

De nummering hiervan wordt, gezien de inhoudelijke wijzigingen, tussen april 2020 en juni 2020 aangepast naar AZ-303. De wijziging zal op zowel de cursus als het examen van toepassing zijn.

De cursusduur blijft 5 dagen.

AZ-301: Microsoft Azure Architect Design

De nummering van zowel de cursus als het examen wordt tussen april en juni 2020, gezien de inhoudelijke wijzigingen, aangepast naar AZ-304.

De cursusduur (4 dagen) blijft ongewijzigd.

AI-100: Designing and Implementing an Azure AI Solution

De nummering van zowel de cursus als het examen wordt tussen april en juni 2020, gezien de inhoudelijke wijzigingen, aangepast naar AI-103.

De cursusduur van deze cursus wordt aangepast van 3 naar 5 dagen.

Bij de overgang van het oude nummer naar de nieuwe nummering hanteert Microsoft de volgende regel: nadat het nieuwe examen is uitgekomen, blijft het oude examen nog 90 dagen beschikbaar.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.