NIEUW: Cisco CCNA & CCNP Collaboration certificeringen

Cisco heeft twee nieuwe certificeringen geïntroduceerd; namelijk CCNA Collaboration en CCNP Collaboration. De huidige Voice en Video certificeringen (CCNA Voice, CCNA Video en CCNP Voice) komen hiermee te vervallen.

De nieuwe collaboration certificeringen zijn functiegericht en adresseert de samenvoeging van voice en video job roles. De focus van het collaboration curriculum ligt op de volgende onderwerpen:

  • Het plannen en ontwerpen van collaboration en video netwerken, gebruikmakend van Cisco collaboration oplossingen.
  • Het implementeren van basis configuraties van Cisco collaboration oplossingen.
  • Onderhouden en optimaliseren van collaboration oplossingen.

CCNA & CCNP Collaboration trainingen en examens

Voor het collaboration certificeringsprogramma zijn 6 nieuwe trainingen en 5 examens ontwikkeld:

CCNA examensAanbevolen trainingen
210-060Implementing Cisco Collaboration Devices (CICD)
210-065Implementing Cisco Video Network Devices, Part 1 (CVND1)
Implementing Cisco Video Network Devices, Part 2 (CVND2)
CCNP examens Aanbevolen trainingen          
300-070Implementing Cisco IP Telephony and Video, Part 1 (CIPTV1)
300-075Implementing Cisco IP Telephony and Video, Part 2 (CIPTV2)
300-080Troubleshooting Cisco IP Telephony and Video (CTCOLLAB)
300-085Implementing Cisco Collaboration Aplications (CAPPS)

Indien u reeds in het bezit bent van een CCNA of CCNP Voice & Video certificering, kunt u door middel van de onderstaande tool eenvoudig zien welke stappen u dient te doorlopen om naar de Collaboration certificering te upgraden:

CCNA Collaboration Upgrade Certification Tool

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.