Microsoft Role-Based Certification

De herziening van de certificeringspaden bij Microsoft is een feit. De paden zijn gebaseerd op rollen (Role-Based).

In dat kader is het interessant om te weten welke zes rollen Microsoft voor nu bekend heeft gemaakt. Mocht je denken dat de huidige lijst incompleet is, dan klopt dat. Microsoft geeft aan dat er nog meer zullen volgen.

De zes nieuwe ‘job roles’
Voor nu zijn dit de zes nieuwe job roles:

  1. Azure Administrator
  2. Azure Developer
  3. Azure Solutions Architect
  4. DevOps Engineer
  5. Microsoft 365 Modern Desktop Administrator
  6. Microsoft 365 Enterprise Administrator

De trainingen en examens voor Azure Administrator zijn vanaf 24 september 2019 beschikbaar en actief. Voor job roles 2, 3 en 4 zijn de examens inmiddels als beta beschikbaar. Job roles 5 en 6 komen eind dit jaar beschikbaar (eerst in beta en later in productie).
Microsoft geeft aan dat er in 2019 nog meer job roles zullen volgen, inclusief bijbehorende examens en trainingen. Als logisch gevolg zullen er nog meer huidige trainingen, examens en certificeringen worden beëindigd.

Overzicht nieuwe beschikbare Role-Based paden
Hieronder de bijbehorende diagrammen voor de beschikbare Role-Based certificering- en leerpaden.

Azure Apps & Infrastructure certificeringpad

Azure Administrator leerpad

Core Infrastructuur certificeringen

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.