Microsoft: Fundamentals Certificeringsprogramma

Op 29 november 2018 heeft Microsoft met gepaste trots het nieuwe Fundamentals Certificeringsprogramma gelanceerd. Als eerste kwamen Azure Fundamentals (31 december 2018 beschikbaar) en Microsoft 365 (M365) Fundamentals (29 december 2018 beschikbaar) uit. Later in 2019 zullen er anderen volgen.

Deze nieuwe certificeringen zijn in het leven geroepen om aan te geven dat de bezitter van een dergelijk certificaat in ieder geval over de basiskennis van de desbetreffende dienst/product beschikt.

Hiermee zijn de doelgroepen voor deze nieuwe certificeringen ook helder, te weten:

  • Beginnende IT Pro’s;
  • IT Pro’s die voor het eerst met de desbetreffende dienst/technologieën aan de slag gaan;
  • Sales en accountmanagers die de desbetreffende dienst/technologieën verkopen.

Deze certificeringen zij optioneel en daarmee dus niet verplicht voor de volgende levels, te weten Associate en Expert.

Eigen certificeringen & eigen examens
Deze certificeringen komen ieder met hun eigen examen, eenvoudig te herkennen aan het 900 nummer:

Recap
Deze certificeringen zijn echt op instapniveau maar voorzien zeker in een behoefte voor de eerder genoemde doelgroepen.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.