Microsoft Excel: Nieuwe functionaliteiten

Microsoft Excel is weer verder verbeterd en uitgebreid.

De laatste update bevat onder andere DAX functies, Power Query vernieuwingen en er zijn type grafieken toegevoegd.

DAX functies beschikbaar

Met Power Pivot kwamen er DAX functies in Microsoft Excel. Echter waren er vele van deze DAX functies niet beschikbaar als functie in Microsoft Excel.
Er zijn nu een aantal van deze functies naar Microsoft Excel functies omgebouwd. Door hun logisch vermogen maken zij de voor-gedefinieerde keuzes voor u. Daarmee zorgen zij ervoor dat MS Excel voor u werkt en u niet voor Microsoft Excel.

Power Query vernieuwingen

Ook komen er vernieuwingen in Power Query. In de 2010 en de 2013 versies van Microsoft Excel was Power Query nog een invoegtoepassing. Nu is het een volwaardig lid en gaat het werken met Microsoft Excel geheel veranderen. Uiteindelijk zal het de sectie ‘Externe gegevens ophalen’ helemaal gaan vervangen.
Eén van de vernieuwingen in Power Query is de functionaliteit om parameters te gebruiken.

Grafieken

Er zijn een aantal nieuwe type grafieken toegevoegd in Microsoft Excel, bijvoorbeeld de ‘Waterval’ en de ‘Trechter’ grafieken. Niet alle nieuwe grafieken zijn beschikbaar als deze vanuit de functionaliteit ‘Draaigrafiek/ draaitabel’  worden gebruikt.

Mocht u uitgebreidere informatie willen ontvangen, mail dan uw gegevens naar binnendienst@tailorit.nl.
Tailor iT Training zal u een hand-out toesturen / mailen.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.