Microsoft brengt previewversie van MS Office 2016 en Skype for Business uit

Microsoft heeft de previewversie van MS Office 2016 beschikbaar gemaakt voor IT-Professionals en ontwikkelaars. Deze groep kan de nieuwe versie van MS Office gratis uitproberen op het MS Windows-platform. Gelijktijdig met de lancering van de previewversie van MS Office 2016 kwam ook Skype for Business beschikbaar.

In het vernieuwde Office pakket heeft MS Outlook 2016 ondersteuning gekregen voor het mapi-http-protocol en zijn de prestaties voor e-mail downloaden en voor zoeken verbeterd. Ook multifactor-authorisatie is mogelijk geworden. Verder is het invoegen van beeldmateriaal in MS Excel en MS Word verbeterd.
Microsoft benadrukt dat er niets is veranderd in de werking van macro’s en add-ons, zodat documenten uit oudere Office-versies geen problemen moeten opleveren.

MS Office 2016 zal later dit jaar beschikbaar komen voor MS Windows en Mac OS X. Waarschijnlijk zal MS Office 2016 gelijktijdig met MS Windows 10 worden geïntroduceerd.

Naast een previewversie van MS Office 2016 heeft Microsoft ook een testversie van Skype for Business uitgebracht. Deze voip-software vervangt de tool MS Lync. Skype for Business lijkt sterk op de consumentenversie van Skype, maar zou beter door it-beheerders in te richten zijn. Ook het beveiligingsniveau zou hoger liggen, terwijl de voip-software nauw is geïntegreerd met MS Office 2016.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.