Microsoft beëindigt de MCSA/MCSE/MCSD certificeringen

Met de introductie van de Microsoft Role-based trainingen heeft Microsoft aangekondigd dat de resterende certificeringen, te weten MCSA, MCSE en MCSD, op 30 juni 2020 verdwijnen.

Wat betekent het vervallen van de MCSA, MCSE en MCSD certificeringsexamens voor jou en/of jouw bedrijf?

Alle examens die leiden tot een MCSA, MCSE of MCSD certificering komen op 30 juni 2020 te vervallen.
Ben je bezig met het behalen van een van bovenstaande certificeringen? Zorg er dan voor dat je je examens uiterlijk 30 juni afgerond hebt. De behaalde MCSA, MCSE of MCSD Certificering blijft op je transscript staan.

Voor Microsoft partners is het belangrijk om te weten dat behaalde examens nog 12 maanden voor je Partnership registratie als Silver of Gold partner in de diverse competenties blijven meetellen.

Trainingen voor Windows Server, SQL Server en .NET

Omdat de trainingen zoals Windows Server 2016, SQL Server en .NET development qua inhoud en diepgang ingaan op de diverse producten van Microsoft , blijven deze trainingen na 30 juni 2020 gewoon bestaan. De mogelijkheid om na 30 juni 2020 de examens af te leggen komt echter te vervallen.

Ook voor de nieuwe trainingen, zoals Windows Server 2019 of SQL server 2019, zullen er geen certificeringen komen. Met de aangekondigde upgrade training naar Windows Server 2019, medio juni/juli, komt de mogelijkheid om je MCSA Windows Server 2016 te upgraden naar 2019 te vervallen.

Wat betekent dit voor jou en/of jouw organisatie?

Indien je gestart bent met een certificering kun je deze gewoon vervolgen. Je dient er echter wel voor te zorgen dat je de examens op tijd inplant. De certificeringsexamens komen pas halverwege dit jaar te vervallen. Dit bekent dat je een certificering, die uit 2 of 3 examens bestaat, nog voor 30 juni 2020 kunt behalen.

Indien je pas in het tweede kwartaal met een MCSA, MCSE of MCSD certificering wil starten, dan adviseren onze opleidingsadviseurs dat niet te doen. Indien een certificering geen doel of voorwaarde is en heb je de kennis nodig, dan kun je deze trainingen uiteraard nog gewoon volgen.

Wij begrijpen dat er wellicht nog vragen of onduidelijkheden met betrekking tot deze wijzingen zijn. Onze opleidingsadviseurs willen je hier uiteraard bij helpen en staan je graag te woord.

Wij zijn op maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar via 085 02 01 070 of info@tailorit.nl

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.