Introductie van een nieuwe bron voor alle op rollen gebaseerde Microsoft certificeringsexamens

Reeds meer dan 30 jaar, leveren Microsoft-certificeringen het bewijs van technische bekwaamheid. Microsoft richt zich op innovatieve oplossingen die de toegankelijkheid en relevantie van haar certificeringen in de praktijk verbeteren. Een nieuwe ontwikkeling is dat er een krachtige nieuwe bron, die is ontworpen om te helpen bij alle op role-based (op rollen gebaseerde associate, expert en specialty) certificeringsexamens, wordt toegevoegd.

Vanaf medio september 2023 heb je tijdens je role-based examen toegang tot Microsoft Learn terwijl je je examen voltooit. Deze bron zal in alle role-based en speciale examens in alle talen beschikbaar zijn.

Hoe vaak zeg je in je dagelijks leven: “Dat zoek ik maar even op?” Nu ervaar je met eenvoudige toegang tot Microsoft Learn een andere examenervaring.

Omdat dit een examenhulpmiddel is, net als een rekenmachine, wordt de examentijd niet verlengd. Microsoft verandert de manier waarop de vragen gesteld worden niet. De focus blijft op problemen of scenario’s die echter ervaring om op te lossen vereisen. Als gevolg hiervan is deze bron bedoeld om te worden gebruikt voor de vragen die problemen, waarbij je eventueel iets in Microsoft Learn wil opzoeken, beschrijven. Het is zeker geen hulpmiddel dat je gaat gebruik om elke vraag te beantwoorden.

Dit is wat je over deze nieuwe bron moet weten:

  1. Je hebt toegang tot alles in het learn.microsoft.com domein, behalve Q&A en je profiel.
  2. Extra tijd wordt niet toegevoegd.
  3. De examentimer wordt voortgezet terwijl je in Learn naar alle informatie die je nodig hebt zoekt.
  4. Deze bron is alleen beschikbaar voor op rollen gebaseerde examens, niet voor fundamental examens.
  5. Deze bron is beschikbaar in dezelfde talen waarin het examen beschikbaar is.

Als je deze bron tijdens je examen wilt gebruiken, selecteer je de knop Microsoft Learn, zichtbaar onderaan het scherm. Hiermee wordt Microsoft Learn, in een gesplitst scherm rechts van de examenvraag, geopend. Vervolgen kun je door de website, zoals je normaal zou doen, navigeren. Uitbreiden naar volledig scherm is, indien gewenst, ook mogelijk. Onderstaand staan enkele screenshots, welke de ervaring laten zien, afgebeeld.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.