Azure Fundamentals krijgt een andere naam

Huidige naam

De 10979 training had de naam Microsoft Azure Fundamentals. In december 2018 is er een nieuwe editie (F) uitgekomen. Naast het feit dat er nog niet eerder een F editie van een Microsoft training is uitgebracht, zit de wijziging vooral in de cosmetische hoek.

Nieuwe naam

De naam van deze training is aangepast naar: Introduction to Microsoft Azure for IT Professionals.
Inhoudelijk blijft deze training voor 99% gelijk aan zijn voorganger.

Waarom deze naamswijziging?

Zoals bekend is Microsoft druk bezig om zijn gehele trainings- en certificeringsportfolio te herzien. Alles gaat hierbij zoveel als mogelijk naar Role-based.

Daarbij dient de naamgeving van een training/certificering ook zo ondubbelzinnig mogelijk te zijn. Met de naamswijziging van de 10979 training streeft Microsoft er naar deze ondubbelzinnigheid voor deze training te realiseren.

Met de nieuwe naam wordt aangegeven dat deze training primair gericht is op beginnende IT professionals of IT professionals die met de Azure cloud gaan beginnen.

Bijbehorend certificaat?

Geheel in de stijl van Microsoft Role-based training en certificeringen, hoort hier ook een nieuwe certificaat bij en wel op het niveau van Fundamentals. De naam van het certificaat zal worden: Microsoft Certified Azure Fundamentals.

Interessant om te weten is dat dit certificaat optioneel is en dus geen harde vereiste voor andere Azure Role-based certificeringen (zoals Azure Administrator Associate, Azure Developer Associate, Azure Solutions Architect Expert & Azure DevOps Engineer Expert)

Recap

Deze naamswijziging is dus cosmetisch en niet veel meer dan dat.

Hoewel Microsoft hiermee aan wilt geven dat de doelgroep uit beginnende IT Pro’s bestaat (of ervaren IT Pro’s die met de Azure cloud gaan beginnen) lijkt deze training erg geschikt voor accountmanagers die serieus in gesprek moeten gaan met hun klanten over de Azure cloud.

Immers deze training laat veel zien van de Azure cloud waardoor accountmanagers, die deze training gevolgd hebben, een basis meekrijgen om op te treden als volwaardige Azure cloud gesprekspartner. Voor de diepte kunnen er dan meer inhoudelijke consultants ingevlogen worden.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.