AZ-103 Azure Administrator vervangt AZ-100 en AZ-101

Volg je op dit moment een AZ-100 of AZ-101 training óf ben je van plan om deze te gaan volgen? Dan hebben we belangrijk nieuws! Microsoft ontvangt dagelijks, van duizenden Microsoft trainers en gecertificeerde IT’ers, feedback over hun certificeringen. Met deze feedback zorgt Microsoft ervoor dat de kwaliteit van hun certificeringen hoog blijft en optimaal bij de meest recente ontwikkelingen in de markt past. Als gevolg van deze feedback heeft Microsoft bekend gemaakt dat het traject van de Microsoft Azure Administrator Certificering gaat wijzigen.

Wijzigingen AZ-103 samengevat

  • Per 1 mei zal het AZ-103 examen de AZ-100 en de AZ-101 examens vervangen.
  • De AZ-100 en de AZ-101 examens komen per 1 mei te vervallen. Indien je op dit moment één van de twee trainingen volgt, dien je ervoor te zorgen dat je op tijd de training afrond en het examen aflegt.
  • Het curriculum van de AZ-100 is de rode draad in de nieuwe AZ-103 en blijft daarom nog steeds relevant.
  • Wanneer je vóór 1 mei jouw AZ-100 examen behaalt ontvang je direct de Microsoft Azure Administrator titel.
  • Wanneer je vóór 1 mei jouw AZ-101 examen behaalt ontvang je de badge waarmee je kan aantonen dat je extra kennis hebt voor jouw rol als Azure Administrator. Daarnaast krijg je een nieuw examenvoucher die je kan inzetten voor een ander Microsoft examen.
  • Lukt het je niet om vóór 1 mei het AZ-100 examen te doen? Dan kun je het AZ-103 examen na 1 mei gaan behalen.

Bekijk hier de training en het examen:

  • Azure Infrastructure and Deployment (AZ-103)
  • AZ-103: Microsoft Azure Administrator
Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.