Verbindend Communiceren

Logo TailorIT RGB

Verbindend Communiceren

 1.250,00

Verbindend Communiceren

Communicatie is niets meer of minder dan zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten. Dat lijkt makkelijk, maar is in de praktijk moeilijker dan je denkt. Wie heeft niet wel eens het idee dat je niet gehoord wordt? Wie denkt niet soms niet gezien te worden?

Doeltreffend communiceren is meer dan goed van de tongriem gesneden zijn of het kunnen produceren van een spraakwaterval. Wil je doeltreffend communiceren, dan moet je toch met meer elementen rekening houden om de juiste golflengte te pakken met je gesprekspartner. Immers, misverstanden zijn zo geboren en die weer wegnemen is niet altijd makkelijk. Dat komt vooral omdat er in een communicatieproces altijd sprake is van 4 factoren die door elkaar heenlopen: inhoud, procedure, interactie en emotie.

In deze training komen de verschillende, doorslaggevende elementen van het communicatieproces aan bod die ervoor zorgen dat DE kans dat je zo dicht mogelijk langs elkaar heen praat toeneemt.

Doel

In overleg met de opdrachtgever wordt door middel van een (telefonische) intake het uiteindelijke doel van de training bepaald. Binnen het centrale thema is er altijd ruimte voor maatwerk. Alle onderwerpen in de training leveren een bijdrage aan het beter en efficiënter communiceren wat ook assertief gedrag ten goede komt. Na afloop van de training heeft elke deelnemer een persoonlijk actieplan hoe vorm en inhoud te geven aan effectief en efficiënt communiceren en daarbinnen aan het voorkomen van conflicten naar aanleiding van onbegrip.

Doelgroep

Omdat het doel en de inhoud van de training uiteindelijk op basis van maatwerk worden samengesteld, kan in principe iedere medewerker deelnemen aan deze training.

Voorkennis

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Communicatiemodel
 • Luisteren, samenvatten en doorvragen
 • Onderscheid feiten en interpretaties
 • Niveaus van interventie
 • Feedback geven en ontvangen
 • Inspelen op de belangen van uzelf en die van anderen
 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Conflicthantering
 • De theorie wordt aan de hand van opdrachten, rollenspellen en onderlinge feedback in praktijk beoefend.

  Vervolgopleidingen

  Bijzonderheden

  2 dagen

  € 1.250

  Cursusdata

  19 en 20 juni 2023

  19 en 20 juli 2023

  8 en 9 augustus 2023

  12 en 13 september 2023

  16 en 17 oktober 2023

  8 en 9 november 2023

  11 en 12 december 2023

  Andere data?

  Locaties

  Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

  Andere locatie?

  Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.