Training Het deelnemen aan een beoordelingsgesprek

Logo TailorIT RGB

Training Het deelnemen aan een beoordelingsgesprek

 630,00

Training Het deelnemen aan een beoordelingsgesprek

“Ik zie er enorm tegenop! Morgen heb ik mijn beoordelingsgesprek. Ik krijg vast weer een hele lading over me heen!”
“Mijn beoordelingsgesprek is altijd eenzijdig. Mijn chef zegt me wat ik niet goed heb gedaan en ik krijg nooit de kans om er iets tegeneover te stellen.”

Beoordelen is een activiteit waaraan je elk jaar weer aan moet deelnemen. Voor velen is het een gesprek waarin je je 'lijdend voorwerp' voelt. Kritiek krijg is moeilijk. Het beperkt ons gevoel van autonomie en controle en daarom is er altijd wel een innerlijk stemmetje dat zich verzet tegen de (meestal jaarlijkse) beoordelingsronde.

Wil je op een proactieve manier deelnemen aan een beoordelingsgesprek, dan is het boed om vooraf je eigen balans op te maken. Niet alleen de hoeveelheid afgeleverd werk, maar ook de kwaliteit van het werk en de samenwerking met collega's moeten daarbij aan de orde komen. Aan het beoordelingsgesprek kunnen bovendien arbeidsvoorwaardelijke of rechtspositionele gevolgen worden verbonden. Reden temeer om je goed voor te bereiden.

Doel

Na afloop van deze training hebben de deelnemers kennis van het fenomeen inzicht in de wijze waarop zij kunnen bijdragen aan het succes van het gesprek, handvatten voor effectieve gespreksvoering en gespreksvaardigheid om assertief gedrag te vertonen tijdens het gesprek.

Doelgroep

Medewerkers van bedrijven, organisaties en instellingen die jaarlijkse functioneringsgesprekken voeren en dat op een hoger plan willen brengen of voornemens zijn deze gesprekken in te voeren.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist

Vorm

Maatwerk, klassikaal

Inhoud

In het eerste dagdeel wordt door middel van theorie en door de deelnemers ingebrachte casuïstiek vormgegeven aan het fenomeen beoordelingsgesprek. Tijdens het volgende dagdeel oefenen de deelnemers met de deelname aan een beoordelingsgesprek. De volgende onderwerpen komen naast de beeldvorming aan de orde:

 • omgaan met feedback
 • actief luisteren
 • maken van heldere afspraken
 • kenmerken van assertiviteit
 • je rol tijdens het beoordelingsgesprek
 • Vervolgopleidingen

  Bijzonderheden

  2 dagdelen

  € 630

  Cursusdata

  2 en 16 november 2021

  Andere data?

  Locaties

  Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

  Andere locatie?

  Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.