Succesfactoren voor beter Samenwerken

Logo TailorIT RGB

Succesfactoren voor beter Samenwerken

 1.250,00

Succesfactoren voor beter Samenwerken

Sinds mensenheugenis hebben mensen samengewerkt om te overleven. Met samenwerken gaan echter problemen gepaard, die verband houden met relationele zaken (samen-problemen), of met het werk (werk-problemen), of met beide. Beide groepen problemen kunnen worden versterkt door cultuurverschillen, tussen mensen, tussen teams, in een organisatie.

Geen enkele organisatie kan in haar eentje de complexe vraagstukken van deze tijd oplossen. Allianties en netwerken zijn voor veel organisaties dan ook van grote strategische waarde gebleken. Toch leven er nog veel vragen over succesvol samenwerken. De centrale vraag is hoe je het samenwerkingsproces van idee tot uitwerking kunt vormgeven: welke fasen doorloop je, hoe ga je met elkaar om en met welke factoren moet je rekening houden?

Doel

In overleg met de opdrachtgever wordt door middel van een (telefonische) intake het uiteindelijke doel van de training bepaald. Binnen het centrale thema is er altijd ruimte voor maatwerk. Alle onderwerpen in de training leveren een bijdrage aan het beter en effectiever samenwerken. Na afloop van de training heeft elke deelnemer en dus ook het team een plan hoe vorm en inhoud te geven aan optimaal samenwerken en tegelijkertijd daar ook rendement uit te halen voor elk teamlid.

Doelgroep

Omdat het doel en de inhoud van de training uiteindelijk op basis van maatwerk worden samengesteld, kan in principe iedere medewerker deelnemen aan deze training.
Deze training is voor ieder team dat meer succes uit de samenwerking wil halen of dat zelfs wil innoveren.
Deze training is ook heel geschikt voor teams die een nieuwe start willen maken.

Voorkennis

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Elementen van samenwerken
 • Succesfactoren voor effectief samenwerken
 • Fasen in teamvorming en samenwerking
 • Ons teamprofiel (teamrollen)
 • De praktijk van samenwerken: succes of valkuil
 • Omgaan met samenwerkingsproblemen
 • Vertrouwen wekken
 • Theorie en praktijk worden aan elkaar gekoppeld door middel van korte inleidingen, praktische opdrachten en groepsfeedback. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken waaronder de outdoormethode. Zeker bij samenwerken is leren door doen een uiterst effectieve manier van werken.

  Vervolgopleidingen

  Bijzonderheden

  2 dagen

  € 1.250

  Cursusdata

  5 en 19 oktober 2022

  14 en 28 november 2022

  7 en 21 december 2022

  Andere data?

  Locaties

  Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

  Andere locatie?

  Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.