Persoonlijke Effectiviteit 2.0

Logo TailorIT RGB

Persoonlijke Effectiviteit 2.0

 1.250,00

Persoonlijke Effectiviteit 2.0

Toenemende werkdruk, zeker in deze Coronatijd, maakt iedereen mee. Of je nu (gedeeltelijk) thuis werkt of weer op je werkplek aan de slag bent. Iedereen heeft het tegelijkertijd over het ?nieuwe normaal’. Maar wat ons dat allemaal gaat brengen, dat staat nog in de sterren geschreven. In de pers kun je lezen over veel ideeën hoe dit er uit zou kunnen gaan zien en dat dit in toenemende mate gaat zorgen voor werkdruk. Dat betekent dat de balans tussen je persoonlijke draaglast en draagkracht aardig onder druk kan komen te staan voor zover dat niet het geval is door de achterliggende tijd.

We leven in een tijd van steeds hogere werkdruk en een toename aan informatie. Toch wordt een werkdag niet langer en veranderd tegelijkertijd enorm qua duur, spreiding en frequentie. Het is dus ook steeds meer een kunst om je dagelijkse draaglast te managen in de beschikbare tijd. En vergeet niet dat tegenover die draaglast een begrensde draagkracht staat.

Het vinden van de balans tussen je persoonlijke draagkracht en draaglast is een belangrijk punt van aandacht in deze training. Daarbij komen zaken aan de orde zoals keuzes maken, prioriteiten stellen, taken delegeren en een onderscheid kunnen maken moeten-kunnen-willen.

Doel

In overleg met de opdrachtgever wordt door middel van een (telefonische) intake het uiteindelijke doel van de training bepaald. Binnen het centrale thema is er altijd ruimte voor maatwerk. Alle onderwerpen in de training leveren een bijdrage aan het beter en efficiënter functioneren en presteren in deze spannende tijd. Na afloop van de training heeft elke deelnemer een persoonlijk plan hoe vorm en inhoud te geven aan optimaal werk leveren en tegelijkertijd daar ook rendement uit te halen voor zichzelf.

Doelgroep

Omdat het doel en de inhoud van de training uiteindelijk op basis van maatwerk worden samengesteld, kan in principe iedere medewerker deelnemen aan deze training.

Voorkennis

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

In deze training gaan wij in op alle elementen van persoonlijk leiderschap in een tijd waarin er veel gevraagd wordt van jou als medewerkers. We leren je te luisteren naar je innerlijk kompas en tegelijkertijd ook te horen wat er echt gezegd en bedoeld wordt. Daarvoor komende de volgende onderdelen aan bod:

 • Persoonlijk leiderschap en zelfmanagement
 • Wat heb je nodig voor optimaal en prettig functioneren? Waar heb je een hekel aan en wat stimuleert je? Wat vraag je van anderen en wat mogen ze aan jou vragen? Deze vragen worden verder uitgewerkt tegen de achtergrond van je persoonlijke leiderschapsstijl.

 • Lust of (bal)last
 • De vraag is altijd wat je wel aan moet pakken en wat je aan anderen over zou kunnen laten. Niet alles wat op je pad komt en wat je bovendien aansprekend vindt, moet je oppakken! Maar dat gezegd is makkelijker dan dat gedaan. Hoe vind je een antwoord op het maken van de juiste keuzes?

 • Tijd voor kwali-tijd
 • Misschien wel juist in een tijd waar iedereen nadenkt over het ?nieuwe normaal’ is het bepalen en zeker ook begrenzen van je eigen speel- en werkruimte van groot belang. Lastig is altijd dat je ook bewust nee moet zeggen tegen bepaalde zaken. Maar hoe zeg je ?nee’ als je onder druk staat?

 • Timemanagement
 • Hoe ga je om met de factor tijd? Is er sprake van balans tussen draagkracht en draaglast? En hoe ga je efficiënt om met tijdverslinders? Uiteindelijk komt het altijd neer of je de lef en durf hebt om keuzes te maken en de gevolgen daarvan ook te aanvaarden.

  Vervolgopleidingen

  Bijzonderheden

  2 dagen

  € 1.250

  Cursusdata

  6 en 7 juni 2023

  10 en 11 juli 2023

  8 en 9 augustus 2023

  11 en 12 september 2023

  25 en 26 oktober 2023

  7 en 8 november 2023

  12 en 13 december 2023

  Andere data?

  Locaties

  Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

  Andere locatie?

  Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.