OSINT Technical

Logo TailorIT RGB

OSINT Technical

OSINT Technical

Door gebruik van Open Source Intelligence, ook wel internet rechercheren genoemd, te maken is het mogelijk om tijdens fraude-, cybercrime- en/of opsporingsonderzoeken relevante gegevens te vinden uit digitale open bronnen.

Doel

Gedurende deze training leren de deelnemers de 'technische' vaardigheden die benodigd zijn om een diepgaand onderzoek op het internet uit te voeren door gebruik te maken van Linux, scrapen en andere hulpmiddelen. Na het volgen van deze training kunnen de deelnemers een deels geautomatiseerd onderzoek uitvoeren op zowel het internet als het dark web, met behulp van tools, virtual machines en Python.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die het internet gebruikt bij (opsporings)onderzoeken, waaronder politie en overige opsporings- en veiligheidsdiensten, themaonderzoekers, analisten bij banken (CDD, KYC, AML), particulier onderzoekers en meer.

Voorkennis

Om deel te nemen aan deze training dien je de OSINT Basis en OSINT Advanced trainingen gevolgd te hebben.

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

Na afloop van deze training hebben de deelnemers inzicht in de mogelijkheden van diepgaander (technisch) onderzoek op het internet en darknet. De deelnemers hebben inzicht in poorten en protocollen en weten effectief gebruik van de Linux Command Line te maken. Ook kunnen de deelnemers Python scripts en scrapers inzetten om geautomatiseerd onderzoek met behulp van onder ander API's uit te voeren.

Vervolgopleidingen

Bijzonderheden

Deze training bieden we in samenwerking met DataExpert aan. Deze training is een geaccrediteerde SPEN-registeropleiding. Indien de deelnemers een eindtoets afleggen en succesvol afronden, ontvangen ze een diploma van de Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN) en mogen ze de titel Registerend OSINT Technical

3 dagen

De prijs voor deze training is op aanvraag.

Cursusdata

12, 13 en 14 april 2023

13, 14 en 15 juni 2023

Andere data?

Locaties

Veenendaal

Andere locatie?

SKU: OSINT-TECHNICAL Categorieën: , , Tags: , ,
Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.