OSINT Basis

Logo TailorIT RGB

OSINT Basis

OSINT Basis

Door gebruik van Open Source Intelligence, ook wel internet rechercheren genoemd, te maken is het mogelijk om tijdens fraude-, cybercrime- en/of opsporingsonderzoeken relevante gegevens te vinden uit digitale open bronnen.

Doel

Gedurende deze training leren de deelnemers de basisvaardigheden die nodig zijn om een goed onderzoek op het internet uit te voeren. Na het volgen van deze training zijn de deelnemers in staat om een onderzoek op het internet uit te voeren, de informatie die daarbij wordt aangetroffen duiden om deze vervolgens in de juiste context te interpreteren en te verbaliseren/rapporteren.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die het internet gebruikt bij (opsporings)onderzoeken, waaronder politie en overige opsporings- en veiligheidsdiensten, themaonderzoekers, analisten bij banken (CDD, KYC, AML), particulier onderzoekers en meer.

Voorkennis

Om deel te nemen aan deze training dien je technische kennis van computersystemen te hebben.

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

Na afloop van deze training hebben de deelnemers inzicht in de mogelijkheden van het internet en digitalisering in de opsporingswereld. De deelnemers hebben geleerd hoe ze effectief gebruik van zoekmachines kunnen maken, hoe ze het onderzoeken van afbeeldingen, e-mailheaders en de eerste stappen in het onderzoek op social media (SOCMINT) kunnen maken. Tevens weten de deelnemers hoe ze binnen websites kunnen zoeken, waar men gegevens kan vorderen (indien bevoegd) en welke technieken er zijn om anoniem te opereren.

Vervolgopleidingen
Bijzonderheden

Deze training bieden we in samenwerking met DataExpert aan. Deze training is een geaccrediteerde SPEN-registeropleiding. Indien de deelnemers een eindtoets afleggen en deze succesvol afronden, ontvangen zij een diploma van de Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN) en mogen ze worden ingeschreven in het Abituriëntenregister van het Centrum van Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) en Persoonlijke Educatie (PE) punten ontvangen.

3 dagen

De prijs voor deze training is op aanvraag.

Cursusdata

30 en 31 januari & 1 februari 2023

24, 25 en 26 april 2023

26, 27 en 28 juni 2023

Andere data?

Locaties

Veenendaal

Andere locatie?

SKU: OSINT-BASIS Categorieën: , , Tags: , ,
Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.