OSINT Advanced

Logo TailorIT RGB

OSINT Advanced

OSINT Advanced

Door gebruik van Open Source Intelligence, ook wel internet rechercheren genoemd, te maken is het mogelijk om tijdens fraude-, cybercrime- en/of opsporingsonderzoeken relevante gegevens te vinden uit digitale open bronnen.

Doel

Gedurende deze training leren de deelnemers extra vaardigheden die benodigd zijn om een diepgaand onderzoek op het internet uit te voeren. Na het volgen van deze training kunnnen de deelnemers een uitgebreid onderzoek uitvoeren op zowel het internet als het dark web. Ze kunnen de informatie die ze daarbij aantreffen duiden om vervolgens in de juiste context te interpreteren en te verbaliseren/rapporteren.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die het internet gebruikt bij (opsporings)onderzoeken, waaronder politie en overige opsporings- en veiligheidsdiensten, themaonderzoekers, analisten bij banken (CDD, KYC, AML), particulier onderzoekers en meer.

Voorkennis

Om deel te nemen aan deze training dien je de OSINT Basis training gevolgd te hebben.

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

Na afloop van deze training hebben de deelnemers inzicht in de mogelijkheden van diepgaander onderzoek op het internet en het darknet. De deelnemers hebben geleerd hoe ze effectief gebruik van geavanceerde zoektechnieken kunnen maken, hoe ze geolocatie kunnen onderzoeken en hebben ze vergevordere stappen in het onderzoek op social media (SOCMINT) gezet. Tevens weten de deelnemers hoe ze virtuele onderzoeksomgevingen kunnen op zetten en hoe ze een eerste aanzet tot onderzoek naar cryptovaluta, waaronder Bitcoin, kunnen maken.

Vervolgopleidingen
Bijzonderheden

Deze training bieden we in samenwerking met DataExpert aan. Deze training is een geaccrediteerde SPEN-registeropleiding. Indien de deelnemers een eindtoets afleggen en succesvol afronden, ontvangen ze een diploma van de Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN) en mogen ze de titel Registered OSINT Specialist

3 dagen

De prijs voor deze training is op aanvraag.

Cursusdata

29 en 30 november & 1 december 2022

Andere data?

Locaties

Veenendaal

Andere locatie?

SKU: OSINT Advanced Categorieën: , , Tags: , ,
Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.