Leergang OSINT Compleet

Logo TailorIT RGB

Leergang OSINT Compleet

Leergang OSINT Compleet

Gedurende de afgelopen jaren is OSINT een belangrijk middel voor informatie- en datavergaring geworden. Echter bestaat het uit meer dan alleen het internet en gaat het verder dan een simpele zoekopdracht in een zoekmachine. Tijdens deze leergang krijgen de deelnemers een breed palet van competenties aangereikt. De deelnemers leren hoe ze onafhankelijk van tooling en door middel van eigen skills een volledig OSINT onderzoek van “a tot z” kunnen plannen, hoe ze het onderzoek uit kunnen voeren, hoe ze de opgedane informatie in de juiste context kunnen interpreteren en vervolgens rapporteren.

Doel

De Leergang OSINT Compleet bestaat uit drie losse trainingen waarbij het kennisniveau van de deelnemers iedere training verder wordt verhoogd en de competenties worden uitgebouwd. Zo worden alle aspecten van OSINT behandeld, zowel in methodiek als techniek.
De Leergang OSINT Compleet bestaat uit de volgende trainingen:

 • OSINT Basis
 • OSINT Advanced
 • OSINT Technical
 • De trainingen zijn opeenvolgend, maar worden los van elkaar gepland. Hierdoor krijgen de deelnemers de gelegenheid om tussentijds de lesstof te laten bezinken en te reflecteren. Dit kan door middel van de informatie op het e-Learning platform en door het toepassen van de kennis in het werkveld. Daarnaast is het mogelijk één of twee trainingen los van de leergang, wanneer dit toereikend is voor de functie die de deelnemer bekleedt, te volgen.
  Elke training is afzonderlijk van elkaar geaccrediteerd bij het SPEN/CPION. Dit betekend dat de deelnemer na het succesvol afronden van elke training een erkende titel en diploma ontvangt. Daarnaast is elke training bij het NIVRE geregistreerd waardoor er na het volgen van de OSINT trainingen 6 PE punten kunnen worden behaald.

  Doelgroep

  Deze leergang is bedoeld voor iedereen die het internet gebruikt bij (opsporings)onderzoeken, waaronder politie en overige opsporings- en veiligheidsdiensten, themaonderzoekers, analisten bij banken (CDD, KYC, AML) en particulier onderzoekers.

  Voorkennis

  Om deel te nemen aan deze training dien je technische kennis van computersystemen te hebben.

  Vorm

  Klassikaal en Maatwerk

  Inhoud

  Na het volgen van de Leergang OSINT Compleet zijn de deelnemers in staat om eenvoudige en complexe(re) OSINT onderzoeken te plannen, uit te voeren en te rapporteren. Hierbij hebben ze oog voor mogelijke afbreukrisico's en hun eigen veilighied. Tevens weten de deelnemers eigen tooling te bouwen om zo op basis van hun eigen skills onderzoek uit te voeren.

  Vervolgopleidingen

  Bijzonderheden

  Deze training bieden we in samenwerking met DataExpert aan. De trainingen in deze leergang worden door het e-Learning platform ondersteund. Hier kunnen deelnemers kennisnemen van de theorie door middel van tekst en korte video's. De studiebelasting voor d

  9 dagen

  De prijs voor deze training is op aanvraag.

  Cursusdata

  Data op aanvraag

  Andere data?

  Locaties

  Veenendaal

  Andere locatie?

  SKU: LEERGANG-OSINT Categorieën: , , Tags: , ,
  Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.