ICT Communicatietraining voor Helpdesk-, Servicedesk- en Servicecentermedewerkers

Logo TailorIT RGB

ICT Communicatietraining voor Helpdesk-, Servicedesk- en Servicecentermedewerkers

 1.250,00

ICT Communicatietraining voor Helpdesk-, Servicedesk- en Servicecentermedewerkers

Deze training richt zich op de communicatievevaardigheden van medewerkers van een ICT Servicedesk, Helpdesk of Servicecenter. Zij zijn het visitekaartje van de ICT-organisatie. Ze zijn immers de mensen waarmee klanten het eerst te maken krijgen als er vragen of problemen zijn. De manier waarop de servicemedewerkers klanten te woord staan, bepaalt in belangrijke mate hoe klanten de dienstverlening van uw organisatie ervaren. Goede communicatievaardigheden zijn daarbij cruciaal!

Tijdens de training komen in elk geval aan bod: (non) verbale communicatie in een telefoongesprek, problemen snel en specifiek achterhalen, omgaan met geïrriteerde klanten en het belang van goede terugkoppeling (de perceptie van de klant).

Doel

Medewerkers van een Servicedesk, Helpdesk of Servicecenter zijn het visitekaartje van de ICT-organisatie en bepalen in belangrijke mate hoe men de dienstverlening van de ICT-organisatie ervaart. Goede communicatieve vaardigheden zijn daarom cruciaal! Deze training behandelt communicatieve vaardigheden die belangrijk zijn voor specifiek deze functies.

Doelgroep

Medewerkers van Servicedesk, Helpdesk of Servicecenter

Voorkennis

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

De volgende onderwerpen zullen gedurende de training aan bod komen:

 • (Non)verbale communicatie: Communicatie met een Servicedesk, Helpdesk of Servicecenter verloopt meestal via de telefoon. Toch zijn zowel lichaamstaal als stemgebruik belangrijk. De training gaat hier specifiek op in.
 • (Door)vraagtechnieken: Het is voor een medewerker op een Servicedesk, Helpdesk of Servicecenter belangrijk om snel en effectief een probleem uit te vragen. Dat maakt het gemakkelijker om een probleem te registreren en op te lossen. De training geeft een aantal technieken en modellen die dit ondersteunen.
 • Omgaan met geïrriteerde klanten: Klanten die contact opnemen met een Servicedesk, Helpdesk of Servicecenter zijn veelal in kleine of grote mate geïrriteerd. De medewerker die de klant aan de telefoon krijgt dient hier op een goede manier mee om te gaan. De training biedt een handig stappenplan om hierbij toe te passen.
 • Klantperceptie: Het is voor ICT-ers vaak moeilijk om zich te realiseren dat klanten op een hele andere manier naar ICT kijken dan zijzelf. Dat zorgt voor perceptieverschillen, misverstanden en onderlinge irritatie. De training geeft de deelnemers een andere invalshoek op het gebruik van ICT-middelen
 • Klanttevredenheid: Het technisch oplossen van een probleem of vraag is veelal niet voldoende voor een tevreden klant. De communicatie tijdens dit proces is minstens even belangrijk. De klant wil gehoord én geholpen worden. De training geeft hiervoor praktische hulpmiddelen
 • Vervolgopleidingen

  Bijzonderheden

  De training geeft inhoudelijke (klassikale) informatie en biedt daarnaast veel mogelijkheden om met het geleerde te oefenen. Dat zorgt voor integratie van de stof zodat de deelnemers de aangereikte kennis direct in de praktijk kunnen inzetten.

  2 dagen

  € 1.250

  Cursusdata

  11 en 12 april 2023

  22 en 23 mei 2023

  15 en 16 juni 2023

  3 en 4 juli 2023

  23 en 24 augustus 2023

  11 en 12 september 2023

  26 en 27 oktober 2023

  8 en 9 november 2023

  20 en 21 december 2023

  Andere data?

  Locaties

  Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

  Andere locatie?

  Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.