Adobe Muse

Logo TailorIT RGB

Adobe Muse

 920,00

Adobe Muse

Met Adobe Muse kun je, zonder dat je kennis hoeft te hebben van code, kleine tot middelgrote moderne en dynamische websites ontwerpen. Het website ontwerp is daarbij zodanis aan te passen dat het geschikt is voor diverse schermgroottes en apparaten. Tevens werkt Adobe Muse uitstekend samen met andere grafische Adobe programma's. Adobe Muse is geschikt om op een gestructureerde manier diverse webpagina's op te maken. Je kunt bijvoorbeeld met stramienen aan de slag om je webpagina's de “look and feel” uitstraling en indeling mee te geven zoals je ook bij bijvoorbeeld tijdschriften en kranten ziet. Omdat het een flexibel programma betreft leent het zich bij uitstek om unieke webdesign ontwerpen te maken. Met Adobe Muse kun je, je grafische ontwerpen omzetten in een werkende website. Je voegt de benodigde dynamiek aan je website toe door interactieve onderdelen aan je pagina's toe te voegen, zoals bijvoorbeeld formulieren. Bovendien biedt het programma uitgebreide uitbreidingsmogelijkheden: naast de ruime keuze aan standaard widgets (kleine mini programm's binnen Adobe Muse om bijvoorbeeld een slider, formulier of een menu te maken en te plaatsen) zijn er diverse partijen naast Adobe waar je nieuwe widgets kunt verkrijgen of aanschaffen. Voor degene die al bekend zijn met de grafische programma's van Adobe zal de werkwijze van Adobe Muse deels herkenbaar zijn, zodat zij snel resultaten kunnen boeken met dit programma. Ook is het eventueel mogelijk om een webontwerp een te bieden bij een webontwerper zodat deze eventueel verder op het ontwerp kan voorborduren.

Doel

Gedurende de training wordt je vertrouwd gemaakt met de mogelijkheden van het webdesign programma. Je leert je grafisch ontwerp omzetten in een werkende website met de benodigde functionaliteit.

Doelgroep

Adobe Muse is met name geschikt voor ZZP'ers, vormgevers en iedereen die een eigen (unieke) website wil bouwen, zonder gebruik te hoeven maken van “code”. Vormgevers kunnen vanaf nu met Adobe Muse hun ontwerpen omzetten in daadwerkelijk werkende websites. Daarmee kunnen zij hun reeds aanwezige kennis over DTP aanvullen met kennis voer webtechnieken.

Voorkennis

Enige voorkennis van grafische vormgeving is gewenst. Verder is geen specifieke (technische) kennis vereist. Wel zijn basis computervaardigheden een must.

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

De volgende onderwerpen zullen gedurende de training aan bod komen:

Beginnen met Adobe Muse

 • Inleiding in onder andere de indeling van de website
 • Verkennen van de werkruimte van Adobe Muse
 • Opmaken pagina's Adobe Muse

 • Werken met “sjablonen”
 • Pagina's vormgeven en vullen met inhoud: Werken met een “grid” systeem (kolommen systeem, vergelijkbaar met het systeem wat door kranten/tijdschriften gebruikt wordt) & Lettertypes en tekst toevoegen en opmaken & Vormen toevoegen en opmaken & Plaatsen van afbeeldingen & Menu's opmaken en plaatsen & Werken met links en knoppen (“call to action” knoppen waarmee bezoekers verleid worden om op een bepaalde pagina te klikken bijvoorbeeld) & Werken met uitbreidingen en vaak voorkomende web onderdelen (zogenaamd widgets) bijvoorbeeld diavoorstellingen, formulieren, googlemaps, youtube film, uitklap menu's enzovoort & Stijlen en effecten toepassen
 • Responsiveness Adobe Muse

 • De website geschikt maken voor verschillende apparaten en schermgroottes
 • SEO Adobe Muse

 • SEO met Adobe Muse: meta teksten en dergelijke
 • Testen website in Adobe Muse

 • Testen van de website, website bekijken op verschillende apparaten en/of schermgroottes
 • Publiceren en website in Adobe Muse

 • Publiceren website: plaatsen van de website bij de gekozen provider, zodat de website door iedereen bekeken kan worden
 • Photoshop en Adobe Muse

 • Een Photoshop Webontwerp kan via Adobe Muse naar een werkende website worden omgezet
 • Adobe Muse en WordPress

 • Indien gewenst kan een in Adobe Muse gebouwde website worden omgezet naar een WordPress website. Het ontwerp maak je dan in Adobe Muse. Vervolgens wordt dit ontwerp in een werkend WordPress thema omgezet, zodat je de website verder kunt aanpassen en onderhouden zoals je in WordPress gewent bent.
 • Vervolgopleidingen

  Bijzonderheden

  2 dagen

  € 920

  Cursusdata

  Data op aanvraag

  Andere data?

  Locaties

  Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

  Andere locatie?

  Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.