Privé Coaching Traject Mindfulness: bewust kiezen voor beter

15 jun Privé Coaching Traject Mindfulness: bewust kiezen voor beter

“Mindfulness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk – let maar eens op hoe vaak we op routine draaien, terwijl de denkgeest bezig is met iets anders, met verleden en/of toekomst.”

Bij Mindfulness gaat het om:
– het trainen van uw aandacht;
– in het hier-en-nu aanwezig zijn;
– opmerkzaam zijn zonder oordelen;
– acceptatie van dat wat er is.

Het lijken open deuren, maar in de waan van de dag gebeurt ons dat meer dan eens.
De redenen dat mensen iets gaan doen met mindfulness kunnen zijn: meer rust te ervaren, minder piekeren, beter om kunnen gaan met stress, zich beter kunnen concentreren, gelukkiger worden, meer kunnen genieten, effectiever werken, beter slapen, zich (beter) kunnen ontspannen…..
Het trainen van mindfulness is geen garantie op dit resultaat; u kunt iets heel anders bereiken dan waarvoor u de training aanvankelijk bent gaan doen. Onderstaand ziet u de resultaten die uit onderzoek naar voren zijn komen:
– stress neemt af en u kunt beter omgaan met stresserende gebeurtenissen;
– uw concentratie en het prestatievermogen verbeteren;
– u kunt zich beter concentreren;
– er ontstaat een positiever beeld van uzelf en van de omgeving;
– er vindt een verschuiving in de hersenactiviteit naar de linker frontale cortex (goed voor een positieve gemoedstoestand en minder angst) plaats;
– klachten als slaaploosheid, angst en depressieve gevoelens nemen af;
– mensen, die vaker dan 3 keer een depressie hebben gehad, hebben na een mindfulnesstraining 50 procent minder kans op een terugval in een depressie.

Onderstaand kunt u onze training vinden:
Privé Coaching Traject Mindfulness: bewust kiezen voor beterMeer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.