Power BI cursus

Microsoft Power BI cursus

Volg een Microsoft Power BI cursus, opleiding, training en/of certificering bij Tailor iT Training. Wij bieden een ruime diversiteit trainingen aan op verschillende locaties in Nederland.

Power BI is een Microsoft cloud service voor Business Intelligence en Business analytics. Ook is het een goede tool om data overzichtelijk te visualiseren voor het gehele bedrijf. Microsoft power BI maakt gebruik van geavanceerde query’s, modellen en rapport functionaliteiten. Hiermee bent u in staat  om datamodellen te bouwen en eenvoudig te delen via de online Power BI-service.

Meer te weten komen over Microsoft Power BI?

Hoe kan Power BI uw bedrijf helpen?

Via Power BI werkt u naadloos samen met de online Power BI-service. Hiermee kunnen modellen en rapporten sneller en efficiënter gemaakt en gevisualiseerd worden. Hierna kunnen deze vervolgens met meer inzichten geanalyseerd worden.

Video Microsoft Power BI

Microsoft Power BI desktop gratis verkrijgbaar

Met Microsoft power BI Desktop kunt u zelf een kijkje nemen in de eerste stappen van Business Intelligence. Microsoft Power BI is gratis verkrijgbaar en vult de bestaande Microsoft Power Bi Plug-in voor Excel aan.

Trainingsaanbod

Bij Tailor iT hebben we een breed scala aan Microsoft Power BI cursussen, trainingen en certificeringen om aan uw behoefte te voldoen. Zo heeft u de keuze uit verschillende cursussen over Microsoft Power BI of over Data analyse met behulp van Microsoft power BI.

Cursus Power BI (business intelligence)

Deze cursussen power BI zijn bedoeld voor iedereen die een basis of geavanceerde Business Intelligence cursus wilt volgen.

TrainingDoelDuurPrijsMeer informatie
Business Intelligence (BI) met MS Power BI – BasisIn deze praktijkgerichte 2-daagse trainig Power BI leer je een koppeling maken op tabellen van een SQL Database en met deze gegevens een Data model (PowerPivot) te maken. Met berekeningen worden de gegevens uitgebreid tot bruikbare informatie (DAX).2 Dagen€ 930Bekijk deze training
Business Intelligence (BI) met MS Power BI – VervolgDeze training is een uitbreiding van de kennis en vaardigheden in de 2-daagse Business Intelligence (BI) met MS Power BI – Basis training.2 Dagen€ 970Bekijk deze training

Cursus Data analyse met Microsoft Power BI

TrainingDoelDuurPrijsMeer informatie
Cursus Data analyse met Microsoft Power BIIn deze 1-daagse training Power BI leer je met PowerPivot in een handomdraai grote hoeveelheden data te analyseren met MS Excel data modellen. Visualisaties maken met PowerView en PowerMap van data uit verschillende externe gegevensbronnen wordt in deze praktijkgerichte training behandeld.1 Dag€ 495Bekijk deze training

Data analyse examen- behaal uw certificaat!

TrainingDoelDuurPrijsMeer informatie
20778: Analyzing and Visualizing Data with Microsoft Power BIIn deze 1-daagse training Power BI leer je met PowerPivot in een handomdraai grote hoeveelheden data te analyseren met MS Excel data modellen. Visualisaties maken met PowerView en PowerMap van data uit verschillende externe gegevensbronnen wordt in deze praktijkgerichte training behandeld.3 Dagen€ 1.395Bekijk deze training

Meer informatie

BI Desktop heeft de mogelijkheid uw gegevens op te halen, modelleren en rapporteren. Om dit te bereiken staan er verschillende belangrijke tools tot de beschikking zoals Query, Pivot en View/Map.

Power Query

Power Query is ideaal om gegevens op te halen uit uw databronnen. Er zijn een heleboel voorgeselecteerde databronnen. Daarbij kunt u denken aan: Excel, CSV, SQL, Azure en Web Services. Met de opgehaalde informatie kunt u verscheidene dingen doen. Denk hierbij aan het verwijderen van kolommen en rijen of het opschonen en aanvullen van Data. Power Query is dus dé plek waar je je Data structureert en opmaakt.

Power Pivot

Met Power Pivot kunt u relaties leggen tot de tabellen die u heeft ingelezen. Vervolgens kunt u met DAX (Data analysis Expressions) berekeningen en analyses loslaten op uw data. Wanneer u uw data heeft opgehaald in Power Query, en geanalyseerd heeft in Power Pivot kunt u door naar de volgende stap: Power View of Power Map.

Power View/Power Map

Zowel Power View als Map bevatten presentatie mogelijkheden. Power View is een functionaliteit waarin u kant en klare grafieken krijgt. Deze grafieken kunt u op een canvas slepen en met drag en drop data in opnemen. Op deze manier bouwt u heel makkelijk een mooi en duidelijk overzicht. Met Power Map kunt u data geografisch plotten. Dus u kunt data laten zien op Google Maps of andere landkaarten.

Power BI Online

Na het doorlopen van de gegevens in Power BI Desktop heeft u een relationeel gegevensmodel en een rapportage. Echter staat deze rapportage nog steeds lokaal op uw computer en/of laptop. Vanaf die plek kunt u delen, maar dat is niet de makkelijkste manier. Hierbij komt Power BI Online kijken. Met Power BI Online kunt u uw account koppelen aan uw office 365 licentie(s). En de modellen die gemaakt worden in Power BI Desktop kunnen gepubliceerd worden in het online account. Bij publicatie gaat het volledig model mee naar Power BI Online. Wanneer het online staat kunt u het snel delen met andere mensen die ook Power BI Online hebben.

Een van de voordelen van dit systeem is dat u altijd de eigenaar blijft van uw bestanden, u werkt gewoon in de Cloud. Dit betekent dat wanneer u een van uw bestanden wijzigt dat deze voor iedere gebruiker mee zal wijzigen. Het maakt het dus erg makkelijk en toegankelijk om in een bestand te blijven werken.

Toegankelijkheid

Power BI Desktop is gratis te downloaden en volledig toegankelijk op zowel computer als mobiel. U kunt toegang krijgen tot de App van Power BI op elk apparaat. Microsoft heeft systeem eigen mobiele BI-apps voor Windows, iOS en Android. Blijf met uw mobiel op de hoogte van KPI’s en rapporten. mobiele Power BI-apps bieden u onderweg een weergave van 360 graden van uw gegevens.

Nog vragen? Neem gerust even contact met ons op.

Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.