Persoonlijke training Mindfulness: bewust kiezen voor beter

Logo TailorIT RGB

Persoonlijke training Mindfulness: bewust kiezen voor beter

 945,00

Persoonlijke training Mindfulness: bewust kiezen voor beter

Leven en omgaan met eigen onhebbelijkheden is nooit makkelijk. Je ergeren aan de consequenties van de keuzes die je maakt, is dagelijks aan de orde. En dan nog het gevoel te heben dat je leeft en werkt op de zogenaamde automatische piloot!
We zijn ook continue afgeleid. Dat is niet vreemd in een wereld vol prikkels. We piekeren veel en zijn vaak bezig met zaken die eerder zijn voorgevallen, denken na over wat we graag ook nog zouden willen bereiken e dingen waarvan we vinden dat we die ook nog allemaal moeten doen.
Als gevolg hiervan is het mogelijk dat je allerlei fysieke klachten krijgt zoals hoofdpijn, slapeloosheid, last van je rug en spieren. En verder kunnen zich ook psychische klachten voordoen zoals stress, angst en andere negatieve gedachten over jezelf en je omgeving.
Met andere woorden: het is tijd om zelf de regie weer op te pakken en focus aan te brengen in je denken en doen zodat er weer rust komt in je leven waarbij je je vertrouwde patronen doorbreekt.

Doel

De uitkomst van de training is dat de deelnemer:

 • Inzicht in persoonlijke kracht en bedreigingen krijgt
 • Effectieven eigen mogelijkheden zal benutten
 • Eigen positieve en negatieve gedachten beter kan aanvaarden
 • Een krachtige positionering op basis van zelfkennis en kennis van je eigen capaciteiten en mogelijkheden
 • Inzicht krijgt om slimmer om te gaan met anderen
 • Leert anders om te gaan met stress en milder wordt
 • Doelgroep

  Iedereen die bereid is aan zichzelf te werken, in beweging te komen en zich daardoor te ontwikkelen. Je bent bereid jezelf kritisch onder de loep te nemen, bijvoorbeeld:

 • Waarom doe ik steeds wat ik eigenlijk niet wil doen?
 • Waarom doe ik steeds maar niet wat ik zo graag wel zou willen doen?
 • Hoe maak ik keuzes die goed zijn voor mij en ook rekening houden met mijn omgeving?
 • Je vraagt veel van jezelf en je wilt je mogelijkheden optimaal benutten. Feitelijk feedback geven en ontvangen vormt een belangrijk onderdeel van de training.

  Voorkennis

  Vorm

  Maatwerk

  Inhoud

  De training heeft als uitgangspunt 4 sessies. Tijdens de eerste twee sessies blokken staan vooral de thema's zelfmanagement en persoonlijke effectiviteit centraal. In de derde sessie gaan we vooral in op het thema “begrip – begrijpen – begrepen worden”.

  Eerste sessie

  Naar aanleiding van de kennismaking formuleren we de gewenste resultaten en kijken we vervolgens naar de voorkeursstijlen van communiceren en handelen.

  Tweede sessie

  Deze sessie staat in het teken van verdieping en verdere uitwerking van de eerdergenoemde thema's. Er wordt vooral een appèl gedaan op het zelf reflecterend vermogen om drempels en barrières op te sporen. Daarnaast wordt een slag gemaakt naar productief omgaan met eigen behoeftes en gedachten. Het gaat om begrip krijgen van het eigen doen en handelen

  Derde sessie

  Dit is de afrondende en sturende sessie. Er worden acties en speerpunten geformuleerd voor de komente tijd.
  Het is aan te bevelen om na 4 tot 6 maanden een vervolgsessie aan te bieden om zo vast te kunnen stellen dat de gecoachte op koers ligt en op koers blijft.

  Vervolgopleidingen

  Bijzonderheden

  Leren doe je vooral in de praktijk. Ook tijdens de trainingsbijeenkomsten wordt er zoveel mogelijk een verband gelegd met de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Daarvoor worden games, praktijksimulaties en (outdoor)opdrachten ingezet. Tijdens de bijeenkomsten krijgt de deelnemer verwerkingsopdrachten voor de periode tussen de sessies mee.
  De training wordt voorafgegaan door een persoonlijke kennismaking/intake. Tijdens de intake worden persoonlijke wensen/behoeftes geïnventariseerd.

  3 sessies

  € 945

  Data voor een STAP training worden in overleg met de cursist ingepland.

  Cursusdata

  14, 21 en 28 juni 2023

  3, 10 en 17 juli 2023

  9, 16 en 23 augustus 2023

  6, 13 en 20 september 2023

  16, 23 en 30 oktober 2023

  7, 14 en 21 november 2023

  1, 8 en 15 december 2023

  Andere data?

  Locaties

  Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

  Andere locatie?

  SKU: STAP-PERSOONLIJK-MINDFULNESS Categorieën: , Tags: ,
  Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.