Presenteren met Prezi

10 feb Presenteren met Prezi

Wat is Prezi?
Prezi (www.prezi.com) is een dynamisch online presentatietool gebaseerd op mindmappen. Zie het als een oneindig groot schildersdoek waar je je hele presentatie op plaatst (filmpjes, afbeeldingen, tekst etc.).
Door te zoomen naar de diverse items in je presentatie kan je details laten zien en door uit te zoomen geef je overzicht.  Je kunt ook hyperlinks, afbeeldingen en video’s toevoegen.

Je kunt een Prezi online gebruiken, maar je kunt de presentatie ook downloaden en offline gebruiken. Je bent daarmee tijdens je presentatie dus niet afhankelijk van de internetverbinding. Omdat Prezi uitgaat van een oneindig groot canvas is het ook wel te vergelijken met een mindmap. Je kunt daarom veel creatievere en effectievere presentaties maken. Met een pad vertel je je verhaal. Je kunt dit pad van te voren aanbrengen in je prezi en dit pad volgen tijdens je presentatie, maar dit hoeft niet per se. Je kunt ook tijdens je presentatie inzoomen op verschillende onderdelen en uitzoomen wanneer overzicht gewenst is.

Prezi wordt vaak ingezet voor bedrijfspresentaties, salespresentaties en presentaties waarbij je indruk wilt maken op je publiek. Omdat je heel eenvoudig door een Prezi kunt navigeren, wordt Prezi veel gebruikt als praatplaatje om een interactief gesprek aan te kunnen gaan. Prezi kun je ook gebruiken voor andere doeleinden dan presentaties. Je kunt een Prezi embedden in een website en op die manier informatie geven over je bedrijf, diensten of producten. Je kunt een prezi gebruiken voor je curriculum vitae, ondernemingsplan, portfolio, lesmateriaal, demonstraties, enzovoort.

Prezi versus MS PowerPoint
MS PowerPoint en Prezi zijn allebei presentatietools, maar daar houdt de vergelijking op. Bij MS PowerPoint ben je gebonden aan de grootte van je sheets en een lineaire presentatievorm. Prezi werkt via het mindmap principe. Je ziet je hele presentatie in beeld en je kunt inzoomen op onderdelen daarvan. En misschien nóg belangrijker: je kunt uitzoomen naar ieder gewenst deel van je presentatie. Zo maak je je presentatie heel visueel waardoor deze veel beter onthouden blijft.

Volg de eendaagse Presenteren met Prezi training en krijg inzicht in de structuur en werkwijze van Prezi en leer om dynamische presentaties te maken.
Deze training bieden wij tevens als Maatwerk of Incompany training aan.

 

Tags:


Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.