Microsoft Excel: Nieuwe functionaliteiten

24 sep Microsoft Excel: Nieuwe functionaliteiten

Microsoft Excel is weer verder verbeterd en uitgebreid.

De laatste update bevat onder andere DAX functies, Power Query vernieuwingen en er zijn type grafieken toegevoegd.

DAX functies beschikbaar
Met Power Pivot kwamen er DAX functies in Microsoft Excel. Echter waren er vele van deze DAX functies niet beschikbaar als functie in Microsoft Excel.
Er zijn nu een aantal van deze functies naar Microsoft Excel functies omgebouwd. Door hun logisch vermogen maken zij de voor-gedefinieerde keuzes voor u. Daarmee zorgen zij ervoor dat MS Excel voor u werkt en u niet voor Microsoft Excel.

Power Query vernieuwingen
Ook komen er vernieuwingen in Power Query. In de 2010 en de 2013 versies van Microsoft Excel was Power Query nog een invoegtoepassing. Nu is het een volwaardig lid en gaat het werken met Microsoft Excel geheel veranderen. Uiteindelijk zal het de sectie ‘Externe gegevens ophalen’ helemaal gaan vervangen.
Eén van de vernieuwingen in Power Query is de functionaliteit om parameters te gebruiken.

Grafieken
Er zijn een aantal nieuwe type grafieken toegevoegd in Microsoft Excel, bijvoorbeeld de ‘Waterval’ en de ‘Trechter’ grafieken. Niet alle nieuwe grafieken zijn beschikbaar als deze vanuit de functionaliteit ‘Draaigrafiek/ draaitabel’  worden gebruikt.

Mocht u uitgebreidere informatie willen ontvangen, mail dan uw gegevens naar binnendienst@tailorit.nl.
Tailor iT Training zal u een hand-out toesturen / mailen.Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.