(Her)Certificeren: Een lust of een last?

Vorige week kreeg ik een telefoontje van een relatie. Uit zijn POP gesprek was gekomen dat hij zich moest/mocht gaan certificeren voor bepaalde producten en hij vroeg aan mij of ik hierin iets kon betekenen. “Natuurlijk” was mijn antwoord, “maar wat wil je zelf en waarom wil je je certificeren?” vroeg ik hem. Het antwoord was driedelig, ten eerste omdat het van zijn leidinggevende moest, ten tweede omdat het goed is voor zijn CV en als laatste omdat zijn huidige certificeringen zouden verlopen, indien hij zich niet zou certificeren.

Om een beter beeld te krijgen van mijn relatie en om een goed advies te kunnen geven, heb ik hem gevraagd naar zijn huidige werkervaring en kennisniveau van deze producten en zijn wensen ten aanzien van de (her)certificeringstrajecten. Hieruit kwam al snel naar voren dat hij eigenlijk zijn hele carrière al met deze producten werkt en hij altijd vanuit de praktijk zijn kennis opgedaan heeft maar dat er door de organisatie dit jaar besloten is dat hij ook moet kunnen aantonen dat hij over deze kennis beschikt door middel van een certificering.
Gedurende het gesprek kwam al snel naar voren dat hij niet van plan was om veel dagen in een klaslokaal door te brengen maar wel een docent wilde omdat hij wel over praktijk kennis beschikt maar dit vaak net niet voldoende is voor het examen. Ik gaf hem aan dat ik hierover ging nadenken en over twee dagen bij hem terug zou komen.

Tijdens deze twee dagen ben ik gaan kijken naar oplossingen die bij zijn situatie zouden passen en al snel kwam ik erachter dat er eigenlijk geen passende oplossing voor zijn vraag was. Hetgeen wat het meeste aansloot bij zijn situatie zou een Fasstrack en/of een volledige Bootcamp zijn maar ook dit betekent een aantal klassikale dagen waarin veel stof, die hij al beheerst, behandeld worden. Alleen een examentraining zou ook niet voldoende voor hem zijn om zich te certificeren. Tel daarbij de kosten op die deze trajecten kosten en bij mij werd het al snel duidelijk dat dit niet de oplossing zou zijn. Noodgedwongen moest ik dus een nieuwe oplossing bedenken die voldeed aan alle wensen van mijn relatie en die het (her)certificeren niet tot een last zouden maken.

Het resultaat bleek even effectief als simpel, waarom niet van alle studiemogelijkheden het beste nemen en dit combineren tot een passende oplossing? Al snel waren onze unieke (her)certificeringstrajecten geboren. Een Blended Learning aanpak waarbij de kandidaat zelf bepaald, aan de hand van zijn toets resultaten, welke gerechten hij van onze menukaart wil gaan gebruiken. Deze menukaart wordt op onze learning portal gepresenteerd en in overleg met de docent/mentor bepaal je welke onderdelen (e-Learning, klassikale training, begeleide zelfstudie, e.d.) je kunt gebruiken om je doel (certificering) te bereiken. Zo wordt ieder traject uniek, persoonlijk en afgestemd op jouw wensen, eisen en doelstellingen zonder dat dit hoge kosten tot gevolg heeft maar wel een hele hoge kwaliteit bied. Zo goed zelfs, dat wij op al deze trajecten slagingsgarantie af geven.

Of, om het in de woorden van mijn relatie te omschrijven: “De ideale oplossing voor mijn vraag, waarvan ik niet wist dat deze bestond maar Tailor iT Training toch gevonden heeft en mij veel tijd en kosten bespaard heeft!” Meer weten? Neem dan contact met ons op via 085 02 01 070 of via ons contactformulier.

Picture of Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en word je ook erg gewaardeerd.