EDF Certified Data Literacy Professional

De EDF-certificering Data Literacy zorgt ervoor dat professionals kunnen omgaan en werken met de opkomende discipline van data literacy. Ze moeten begrijpen hoe ze er succesvol gebruik van kunnen maken en tegelijkertijd de bijbehorende risico’s kunnen inschatten.

Duidelijke inzichten zijn essentieel in de datagestuurde wereld.

We worden dagelijks geconfronteerd met immense hoeveelheden gegevens.
Sommigen beweren dat data de nieuwe olie van onze digitale samenleving is. Hoe dan ook, alle professionals krijgen vroeg of laat te maken met data. Organisaties worden ook uitgedaagd en geconfronteerd met deze nieuwe wereld waar een groot tekort is aan datageletterdheid. Er is behoefte aan professionals die gegevens kunnen lezen, interpreteren en omzetten in bruikbare en waardevolle kennis en inzichten. Dit is van cruciaal belang om de juiste zakelijke beslissingen te kunnen nemen en organisaties in staat te stellen zich aan te passen aan de voorkeuren en eisen van de klant en gebruik te maken van de veranderingen en kansen die de markt biedt.

Datageletterdheid is de belangrijkste competentie die professionals moeten beheersen om succesvol met data te kunnen werken. Gecertificeerde professionals beheersen dit:

  • Hoe je waarde uit je data haalt.
  • Gegevens op de juiste manier interpreteren.
  • Hoe je de valkuilen van data herkent.
  • Hoe je de datakwaliteit voortdurend en op een onderhoudbare manier verbetert.
  • De belangrijkste manieren om gegevens rigoureus te analyseren.
  • Hoe je tot conclusies komt op basis van datagestuurde inzichten.

Locaties

Meer weten over dit examen of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.

Details

Examen ID: VHEDFDATALITB

Andere examens