EDF Certified Data Analysis Professional

Organisaties worden gedwongen om (bedrijfs)beslissingen sneller en nauwkeuriger te nemen dan ooit tevoren. Deze beslissingen baseren op gegevens en best practice analysetechnieken in plaats van op buikgevoel.

Een solide basis van data-analyse voor zakelijke besluitvorming is een essentiële vaardigheid om te bezitten, of je nu een concurrentievoordeel wilt behalen of behouden of gewoon je middelen beter wilt beheren om klanten van dienst te zijn.

Data-analyse is het proces van het onderzoeken, opschonen, transformeren en modelleren van gegevens met als doel het ontdekken van bruikbare inzichten en het trekken van conclusies. Het doel van data-analyse is om waardevolle informatie en kennis uit data te halen en die kennis te gebruiken om de besluitvorming te onderbouwen en bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen.

De Effective Data Foundation Certified Data Analysis Professional zorgt ervoor dat professionals hebben geleerd data-analyse te gebruiken om bruikbare aanbevelingen te doen, kansen te identificeren en te beheren waar datagestuurde beslissingen kunnen worden gebruikt om de manier waarop je zaken doet te veranderen.

Gecertificeerde professionals beheersen;

  • De fundamenten van data-analyse en analytics
  • Toepassing van waarschijnlijkheid en kansverdelingen
  • De fundamenten van Data Mining en Warehousing
  • Het vermogen om informatiebehoeften te beschrijven
  • Concepten en formules voor gegevensverkenning
  • Inleiding tot risicobeheer
  • Voorspellen en beoordelen

Gegevensanalyse kan worden toegepast op een groot aantal gebieden, waaronder het bedrijfsleven, financiën, wetenschap, techniek en gezondheidszorg. Het is een cruciaal onderdeel van datagestuurde besluitvorming en kan organisaties helpen weloverwogen beslissingen te nemen op basis van feitelijk bewijs, in plaats van te vertrouwen op intuïtie of giswerk.

Locaties

Meer weten over dit examen of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.

Details

Examen ID: VHEDFDATALYSB

Andere examens