BIAN Data Architecture & Design Specialist

De BIAN Data Architecture & Design Specialist-certificering wordt toegekend door te slagen voor het examen. Dit is de officiële BIAN Data Architecture & Design Specialist-certificering van het Banking Industry Architecture Network (BIAN).

De BIAN-certificering is bedoeld voor professionals in de financiële dienstverlening, zoals: data-architecten en datamodelleurs op zowel enterprise- als oplossingsniveau, evenals consultants en dienstverleners die actief zijn in de financiële dienstverlening.

Het BIAN Data Architecture & Design Specialist Certificeringsexamen test de deelnemers op hun kennis van de BIAN Data Reference Architecture voor de financiële sector.

Door met succes te slagen voor het BIAN Foundation examen, zullen de deelnemers het BIAN Banking Architecture Foundation Certificaat, dat garandeert dat ze zijn gecontroleerd en met succes het vereiste niveau beheersen voor een Certified BIAN Data Architect & Design Specialist.

Gecertificeerde BIAN Data Architect & Design Specialisten zijn in staat om de toegevoegde waarde van het BIAN Object Model te realiseren. Zij hebben de vereiste kennis van en inzicht in de algemene ontwerpprincipes en elementen van BIAN’s referentiearchitectuur voor de financiële sector. In het bijzonder hebben ze de doelstelling bereikt om de onderliggende ArchiMate® en op UML gebaseerde concepten te begrijpen die door BIAN worden gebruikt om het Object Model te modelleren en hebben ze geleerd om de BIAN Modeling Patterns toe te passen.

De belangrijkste voordelen van de BIAN Data Architecture & Design Specialist-certificering zijn:

  • Data professionals zullen de kennis bezitten om de voordelen van BIAN en het BIAN Object Model (BOM) te benutten.
  • Gecertificeerde professionals zullen in staat zijn om meer transparante ICT-systemen te creëren door gebruik te maken van de kennis en algemene vaardigheden met betrekking tot de BIAN BOM en Control Records.
  • Organisaties en professionals zullen een concurrentievoordeel verkrijgen.
  • Het is een keurmerk voor de professionaliteit van bankprofessionals en bankarchitecten die actief zijn met gegevens.

Locaties

Meer weten over dit examen of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.

Details

Examen ID: VHLSBIANDADSD

Andere examens